Home Economic Exportul de lemn merge mai departe. Guvernul aruncă pisica în curtea Parlamentului

Sursa Foto: Ministerul Mediului

Propunerea Guvernului potrivit căreia exportul de lemn din țara noastră să fie suspendat până la 31 august nu a avut niciun efect. Deputații nu au votat legea nici până acum, așa că guvernanții așteaptă luna septembrie atunci când parlamentarii vor reveni din vacanță.

Ne propusesem ca interdicția să fie în vigoare până la 1 septembrie, dar rămâne să vedem, când revine Parlamentul în septembrie, care va fi forma finală a proiectului de lege, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la o conferință de presă susținută la Guvern

În luna mai, Guvernul a decis ca exportul de materiale lemnoase, sub formă de bușteni, cherestea și lemn de foc, să fie suspendat până la 31 august, dar a premierul Victor Ponta a ținut să promoveze măsura ca un proiect de lege nu ca ordonanță.

Iar la acea dată, Victor Ponta era convins că actul normativ va fi avizat în interval de câte o săptămână în fiecare Cameră a Parlamentului.

Nu a fost așa. Proiectul a fost avizat de Senat abia la jumătatea lunii iunie, iar deputații care reprezintă și Cameră decizională nu au mai apucat să se uite peste proiect.

Potrivit ministrului Mediului, în fiecare an în România se taie ilegal aproximativ 8,8 milioane metri cubi de lemn, în valoarea de 260 milioane euro.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE