Home Extern Familia Bodnariu rămâne fără cei cinci copii. Statul norvegian îi dă în...

bodnariu
Sursa Foto: Facebook

Situaţia românului Marius Bodnariu devine dramatică. După o săptămână în care nu a ştiut nimic despre cei patru copii ai săi ridicaţi cu poliţia din familie, iar la al cincilea fiu, în vârstă de doar trei luni, a putut ajunge doar soţia, câte două ore pe zi pentru a-l alăpta, serviciile sociale din Norvegia au luat decizia de a păstra măsura de plasament, iar părinţii  vor fi chemaţi în instanţă.

Coşmarul românului a început săptămâna trecută, când copiii au fost luaţi din familie în urma unui denunţ al unei profesoare. Motivul ar fi unul religios, dar greşit înţeles, transmit apropiaţii părinţilor. Dascălul s-a plâns că atât părinţii, cât şi bunicii sunt creştini radicali şi îşi îndoctrinează copiii. Denunţul făcut de cadrul didactic s-ar baza pe un moment cel puţin controversat. Una dintre cele două fiice de-a soţilor Bodnariu a cântat la şcoală o melodie creştină, care a fost interpretată de către profesoară.

Luni seară, cei patru copii mai mari au fost audiaţi de către asistenţii sociali, după o săptămână în care au fost ţinuţi departe de părinţii lor.

Cum era de așteptat, deși doream alt deznodământ, serviciile sociale norvegiene au intentat un proces legal împotriva familiei Bodnariu, Marius și Ruth.
Deoarece părinților nu li s-a permis să participe la audierea copiilor și nici la declarația de acuzare, toate informațiile pe care le avem prin avocatul care reprezintă familia Bodnariu sunt sumare și incomplete.
Deși am putea deja să spunem multe lucruri în favoarea părinților, dorim să o facem în mod documentat, imediat ce vom intra în posesia documentației acestui caz, la care părinții nu au încă acces.
Aceasta sperăm să se întâmple cât mai curând în zilele următoare”, transmit apropiaţii părinţilor pe o pagină de socializare “Norway Return the children to Bodnariu Family” (n.r.: Norvegia, returnează copiii familiei Bodnariu),  special creată pentru situaţia familiei românului. 

Soţia lui Marius, Ruth, este norvegiancă. Împreună trăiesc în Scandinavia de cel puţin 10 ani. Copiii sunt născuţi acolo, astfel că sunt cetăţeni norvegieni. Au împreună două fete şi trei băieţi, ultimul fiind un bebeluş în vârstă de trei luni.

familie bodnariu norvegia

Facebook

Înainte de a se muta în Norvegia, românul era membru al Bisericii Penticostale Philadelphia din Bucureşti, scrie Adevărul. Rudele se plâng că autorităţile din Norvegia comit un abuz şi, sub pretextul protecţiei copilului, acţionează la o plângere care nu are fundament.

Cazul familiei Bodnariu este intens dezbătut pe internet, a fost iniţiată şi o petiţie prin care se cere statului norvegian să returneze familiei copiii. Un pastor îndeamnă chiar la manifestaţii în stradă şi cere o reacţie fermă a ambasadorului român în Norvegia.

Vă rugăm să vă mobilizați folosind platforma Facebook și telefonia mobilă pentru o demonstrație în sprijinul familiei Bodnariu în fața Ambasadei Norvegiei. Credem că trebuie îmbinată rugăciunea cu acțiunea în acest caz. Ambasadorul Norvegiei ar trebui chemat în fața camerelor  TV să explice acțiunea de neacceptat a statului pe care-l reprezintă și să transmită sentimentele creștinilor din România față de un astfel de act inuman, răpirea copiilor unei familii de credincioși învinuiți de “creștinism radical”, transmite pastorul Petrică Lascău, potrivit Suceava Evanghelică.

Decizia de a duce cazul mai departe în instanţă va prelungi coşmarul  familiei.

familie bodnariu norvegia 2

Facebook

Peste 18.000 de persoane au semnat până acum petiţia care poate fi găsită AICI, iar alţi 5.000 de oameni urmăresc paginile de Facebook “Norway Return the children to  Bodnariu Family” şi “Pray for Ruth and Marius Bodnariu”.

Mai multe persoane scriu că astfel de întâmplări au mai avut loc, iar în Norvegia orice sesizare cu privire la o eventuală vătămare psihică sau fizică a copilului atrage imediat măsuri drastice, chiar înainte de a începe o cercetare amănunţită a faptelor reclamate.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE