Home Social Fără precedent. Ce a decis Papa Francisc despre avort

Avortul, considerat drept “oroare” de către Biserică, va fi un păcat iertat de preoţii catolici în Anul Milostivirii.

Până de curând subiect tabu pentru Biserică, e acum dezbătutut de preoţi care vorbesc despre unul dintre cele mai grave păcate ca fiind mai uşor de iertat anul acesta. Însă, iertarea vine o dată cu regretul, căinţa de care trebuie să dea dovadă atât femeile care au avortat, dar şi medici sau alte persoane au ajutat să se ajungă la avort. Iniţiativa aparţine Papei Francisc , transmite AFP, citat de AGERPRES.

Anul Milostivirii începe în decembrie 2015 şi va ţine până în noiembrie 2016. Coordonatorul Jubileului extraordinar este arhiepiscopul italian Rino Fisichella care a anunţat că mii de preoţi vor fi trimişi ca “misionari”, pentru a aduce iertarea oamenilor din întreaga lume şi pentru a-i uni în credinţă.

Dacă până acum femeile care făceau întrerupere de sarcină erau excluse din comunitatea religioasă, acum preoţii vor fi autorizaţi să ierte această uriaşă greşeală în anumite momente importante, cum ar fi Avenul, adică înaintea Crăciunului sau în postul Paştelui ori în alte momente cu însemnătate religioasă importantă.

“Avortul rămâne un păcat, iar papa nu a decis să îl abroge. Este normal ca la un Jubileu, cu atât mai mult cu cât este al milostivirii, Biserica să înlăture toate obstacolele pentru a permite iertarea unui păcat atât de grav ca avortul'”, a spus monseniorul Valasio De Paolis în cotidianul La Nazione, citat de AGERPRES.

Pentru Biserică, avortul este considerat una dintre cele mai monstruase crime. În 2009, liderul spiritual suprem al Bisericii Catolice l-a susţinut pe un episcop din Brazilia care excomunicase o mamă și pe medicii care au întrerupt sarcina unei copile în vârstă de doar nouă ani. Fata fusese violată de tatăl ei vitreg. La acel moment, Papa Benedict al XVI-lea a spus că violul este mai puțin grav decât avortul.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE