Home Lifestyle Femeile bogate își doresc bărbați bogați. Dar ce-și doresc de fapt bărbații...

Diferențele dintre femei și bărbați în alegerea unui partener sunt uriașe. În timp ce femeile de carieră și cu venituri substanțiale își doresc bărbați cel puțin de același nivel, bărbații cu stare sunt foarte puțin interesați de aceste detalii, arată un studiu al unei Universități din California.

28.000 de oameni, femei și bărbați, cu vârste între 18 și 75 de ani, au fost chestionați cu privire la calitățile pe care le găsesc importante la partener.

Femeile au considerat că este mai important ca partenerul lor să facă cel puțin la fel de mulți bani ca ele (46%, față de 24% dintre bărbați).

61% dintre femei apreciază o carieră de succes la partener, în timp ce doar 33% dintre bărbați sunt interesați de viața profesională a partenerelor.

Pentru bărbații bogați cel mai important este aspectul fizic al femeilor. 80% dintre bărbați sunt interesați, în primul rând, să găsească o femeie zveltă. Trupul subțire al partenerei este cel mai important pentru bărbați. Studiul a mai arătat că cei cu trăsături frumoase sunt mai selectivi în alegerea femeilor.

Aspectul fizic al femeilor este și mai important pentru bărbații care au nu doar avere, ci și studii înalte. Aproape 95% dintre aceștia au numit “esențială” condiția fizică, în timp ce acest aspect este important pentru 77% dintre cei care au doar studii liceeale.

Studiile arată că stereotipurile nu diferă cu mult față de acum 100 de ani. Femeile își doresc în același timp stabilitate și afecțiune, şi probabil asta vor arăta şi cercetările viitoare, dar au precizat că și personalitatea trebuie să conteze în aceeași măsură, pentru că “viața este mult prea scurtă pentru a încerca să tot rezolvi conflicte pentru cineva care nu te tratează bine. Bunele maniere sunt foarte importante în viață”.

Există și excepții de la aceste preferințe. În cazul personelor mai în vârstă nu contează la fel de mult atracția fizică și nici succesul profesional ori potențialul de a face o mulțime de bani.

“Mi-ar plăcea să cred că acest lucru se întâmplă pentru faptul că, după o viață lungă, au învățat că atât aspectul fizic, cât și banii sunt condiții trecătoare, iar legătura emoțională susține relația”, a spus Abby Rodman, un psihoterapeut în Boston, citat de Market Watch.

Cei care au realizat acest studiu spun că arată doar preferințele. Ceea ce își doresc oamenii și ceea ce pot obține sau ajung să obțină sunt două lucruri complet diferite.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE