Home Eveniment Filmul dispariţiei lui Sebastian Ghiţă. Cum a reuşit să scape de poliţiştii...

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost dat în consemn la frontieră, iar poliţiştii din Prahova au anunţat Curtea Supremă asupra faptului că acesta este de negăsit.

Ghiţă nu s-a prezentat miercuri la DNA Ploieşti, încălcând astfel termenii controlului judiciar.

Odată cu dispariţia lui Sebastian Ghiţă, procurorii au pornit pe fir, reconstituind ultimele zile, până la momentul ultimei sale apariţii publice.

Aceasta a avut loc luni seară, culmea, chiar la un eveniment al SRI, la care Ghiţă a fost chemat în calitate de fost membru al comisiei parlamentare de control al Serviciului.

Mai mulţi dintre colegii săi au povestit că acesta s-a comportat normal, s-a întreţinut cu o parte a celor prezenţi, fără să stea de vorbă însă cu vreunul dintre şefii SRI.

De acolo, Sebastian Ghiţă a plecat spre locuinţa sa din Ploieşti. Era filat însă de câteva zile, fapt confirmat de surse judiciare citate de Antena 3.

Echipajul de supraveghere l-a pierdut pe DN1, după ce şoferul fostului parlamentar a călcat până la fund pedala de acceleraţie. Poliţiştii le-ar fi spus superiorilor că maşina lui Ghiţă ar fi ajuns chiar la 200 de km/oră.

VIDEO Momentul atacului terorist din Berlin, surpins de o cameră video

Autoturismul a fost apoi găsit în curtea casei lui Ghiţă, din cartierul ploieştean Albert. Cei din echipa de supraveghere au presupus că acesta s-a culcat, drept urmare nu au raportat că acesta ar fi dispărut.

A doua zi însă, marţi, Sebastian Ghiţă era chemat la sediul Poliţiei Prahova. Nu a mai ajuns, iar poliţiştii i-au anunţat şi pe cei de la DNA de dispariţia politicianului.

De aici s-a pus în mişcare întreaga acţiune de căutare, care a vizat inclusiv locuinţe ale rudelor şi apropiaţilor acestuia.

Şoferul maşinii a fost audiat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, cei de la Urmăriri încercând să afle cât mai multe informaţii despre fuga fostului deputat.

Ghiţă avea, printre măsurile preventive impuse de DNA, interdicţia de a părăsi ţara. Până la acest moment nu se ştie dacă acesta a trecut frontiera.

În dosarul Tony Blair, în care fusese citat miercuri, procurorii susţin că Victor Ponta, în calitatea sa de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul.

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, se preciza într-un comunicat al DNA, la acea dată.

Conform sursei citate, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi.

În acest scop, Ponta Victor, împreună cu Ghiţă Sebastian, i-a solicitat reprezentantului organizaţiei nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că aceasta avea loc la iniţiativa lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de Ghiţă Sebastian Aurelian prin intermediul unei societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse. În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivenţă cu inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, încheierea succesivă a două contracte, spun anchetatorii.

Potrivit acestora, Sebastian Ghiţă a fost confirmat de către Victor Ponta, în calitate de preşedinte al partidului, drept candidat într-un colegiu din judeţul Prahova, după primirea celor 220.00 de euro.

Citește și cum aduce fuga lui Sebastian Ghiță bani la bugetul României: 

Cum câştigă statul român 13 milioane de euro de pe urma fugii lui Sebastian Ghiţă

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE