Home Social Firea alertează Ambulanţa şi ISU pentru proteste: “Sunt informaţii că la mitinguri...

Sursa Foto: PSD via Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat duminică seara că a convocat de urgenţă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, după apariţia unor informaţii potrivit cărora la proteste s-ar fi infiltrat persoane care ar dori deturnarea scopului protestelor.

Conform prevederilor legale, primarul general are atributii si in ceea ce priveste siguranta cetateanului. Motiv pentru care am dispus convocarea de urgenta a ATOP – Autoritatea Teritoriala pentru Ordine Publica, in aceasta seara, avand informatii potrivit carora in cadrul mitingurilor neautorizate din Capitala, unul anuntat in mass-media de mai bine de 24 de ore ca fiind cel mai mare protest din perioada post-decembrista iar celalalt aparut spontan in ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care apartin anumitor organizatii care doresc deturnarea manifestatiilor de la scopul initial. Au aparut deja incidente, care se pot amplifica, in aceasta seara. Am dispus alertarea, pentru astfel de situatii, a ambulantelor, structurilor ISU, a efectivelor Politiei Locale, a anunţat Firea.

Aceasta a cerut, de asemenea, instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice să rămână în alertă.

Fac apel la institutiile abilitate ale statului cu atributii in siguranta nationala sa tina cont de acest semnal de alarma pe care il trag, avand in vedere ca pe teritoriul Capitalei sunt principalele institutii ale statului, ambasade, consulate, aproape 3 milioane de locuitori, studenti, turisti, susţine aceasta.

Duminică seara, în Bucureşti au loc două manifestaţii de stradă. Una în Piaţa Victoriei, în cadrul căreia manifestanţii cer demisia guvernului Grindeanu, la care participă aproximativ 200.000 de persoane.

Cea de-a doua manifestaţie a avut loc Palatul Cotroceni, împotriva preşedintelui Iohannis, unde au luat parte peste 2.500 de oameni.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE