Home Ştirile zilei Florian Walter, dat în urmărire. Miliardarul, pus pe lista “Most Wanted”

Sursa Foto: IGPR

Omul de afaceri Florian Walter a fost dat în urmărire de autorităţi, după ce Tribunalul Prahova a emis vineri pe numele lui un mandat de arestare în lipsă.

Walter este dat în consemn la frontieră din data de 7 mai, fiind suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Surse apropiate omului de afaceri ploiestean, citate de ph-online, susțin că acesta ar fi fugit în Cuba. Walter a plecat din țară cu doar o zi înainte ca procurorii să descindă la locuința sa și la firmele pe care le controlează. El ar fi ar fi ajuns la Nisa cu un autoturism, iar de acolo a zburat cu avionul până în America de Nord, având ca destinație finala Cuba.

Florian Walter și-ar fi retras banii dintr-o bancă locală din Monaco, dar deocamdată suma nu este cunoscută. Potrivit sursei citate, omul de afaceri se afla deja în drum spre Franța în momentul perchezițiilor, ceea ce naște întrebarea dacă acesta nu a fost informat despre faptul că urmează să fie vizat de o acțiune a procurorilor.

Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut percheziții atât la domiciliul acestuia, cât şi la sediul firmei Romprest, aflat în sectorul 1 al Capitalei. Prejudiciul ar fi de 18 milioane de euro.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE