Home Politică Florin Iordache şochează protestatarii din faţa Guvernului: “Am fost în Piaţă!”. De...

Florin Iordache
Sursa Foto: guv.ro

Fostul ministrul al Justiţiei, Florin Iordache, a afirmat, vineri, că a fost în Piaţa Victoriei, pentru a vedea “care este percepţia oamenilor” asupra iniţiativelor de modificare a legislaţiei penale, scrie Agerpres.

Trebuia o mai largă comunicare, pentru că, din punctul meu de vedere, s-au făcut nişte demersuri normale, constituţionale şi aceste demersuri cred că, printr-o mai bună comunicare, acei oameni care stau în stradă …. Pentru că am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi la ce anume se referă legile. (…) Am vrut şi eu să văd care este percepţia oamenilor. Sunt oamenii nemulţumiţi, fără îndoială, de aceea am şi hotărât să-mi dau demisia. Nu este normal în acest moment să avem România ruptă în două, cu două mitinguri, unul în Piaţa Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, cu oameni care scandează, iar foarte mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative, a declarat Iordache la ieşirea din Ministerul Justiţiei, după predarea mandatului către ministrul interimar Ana Birchall.

Ulterior, într-o intervenţie la Antena 3, Florin Iordache a explicat că nu a fost recunoscut de protestatari deoarece se deghizase. El a refuzat să spună însă în care seară a mers în Piaţa Victoriei.

Am trecut printre oameni, eram cu colegul meu. Noi dădusem deja Ordonanţa de Urgenţă 14. Un grup de tineri mi-au spus că vin pentru că aşa e cool. Dar nu erau în deplină cunoștință de cauză. Aveam un fes pe cap şi fular la gât. Dacă tot era seară, la 10, am oprit să vedem pulsul. Am fost surprinşi să vedem că oamenii nu înţelegeau nimic – a spus Iordache.

În opinia sa, toate problemele apărute în legătură cu modificările aduse legislaţiei penale vor putea fi rezolvate prin dialog, în perioada următoare.

Am înţeles mesajul public şi de aceea mi-am asumat şi mi-am depus aseară demisia. Fără îndoială, avem nevoie de întărirea statului de drept şi de o justiţie independentă. (…) Este anormal să avem o Românie divizată, este anormal ca atunci când încerci să rezolvi anumite probleme, pentru că, din punctul meu de vedere, hotărârile Curţii Constituţionale sunt obligatorii. Cred că, prin mai mare dialog, aceste probleme vor fi rezolvate, pentru că altfel există imposibilitatea instanţelor să se pronunţe, a mai spus Florin Iordache, potrivit Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE