Home Ştirile zilei Fost deputat, căutat prin Interpol pentru fapte de corupţie

Fostul deputat Marko Attila a fost dat în urmărire prin Interpol. Numele său apare de asemenea pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române la categoria Most Wanted, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 29 aprilie, arestarea sa preventivă în lipsă pentru 30 de zile, fiind acuzat în dosarul ANRP.

Instanţa supremă a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă în lipsă a lui Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relaţii interetnice la data comiterii faptelor.

“În temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 1 lit. a şi alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Marko Attila Gabor, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Marko Attila Gabor”, se arată în minuta ÎCCJ.

Marko Attila este acuzat de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (3 infracţiuni), scrie AGEPRES.

Fostul avocat al lui Marko Attila, Eugen Iordăchescu, a declarat că deputatul s-ar afla în Ungaria, unde ar beneficia de o formă de protecţie din partea autorităţilor de la Budapesta. Statul ungar nu a răspuns până acum la aceste acuzaţii.

În luna februarie, deputatul a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare, în care a solicitat să i se trimită cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării sale preventive, precum şi dosarul său. Cererea a fost respinsă însă.

Marko Attila a demisionat din Parlament pe 1 aprilie 2015.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE