Home Eveniment Fost şef de la Imigrări, săltat de mascaţi pentru implicare într-o bandă...

politie revelion terorist, imigrări
Sursa foto: Politia Romana

Un fost şef din Inspectoratul General pentru Imigrări a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru implicare într-o reţea care şantaja şi ameninţa cetăţeni străini, în schimbul unor sume uriaşe de bani.

Una dintre victime ar fi fost obligată să plătească 135.000 de euro, chiar în urma unei aşa zise audieri ilegale, în sediul IGI.

Povestea începe în urmă cu doi ani când, pe 1 aprilie, DIICOT i-a trimis în judecată pe Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Malka Yosef Shmuel, Erlich Nehemia, Mila Mihai şi Zadok Beg, aceştia fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi şantaj în formă continuată.

Procurorii susţineau atunci că cei menţionaţi au comis infracţiuni grave, în scopul obţinerii de beneficii patrimoniale. Anchetatorii aveau indicii că reţeaua este mai amplă, aşa că au decis la acel moment că disjungă dosarul şi să continue cercetările şi faţă de alte persoane.

Aşa au aflat că, din luna aprilie 2013, la unele dintre acţionile grupării ar fi participat şi Narcis Ion Dumitru, şa acea dată șef Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București.

Acesta a ajutat membrii reţelei să constrângă un cetăţean israelian să le dea 135.000 de euro, ameninţând victima cu formularea unor plângeri penale nereale.

Astfel, Narcis Ion Dumitru ar fi citat ilegal victima şi apoi a pus la cale un întreg scenariu, care s-a derulat în sediul Inspectoratului General pentru Imigrări. Ca să fie credibil, ofiţerul l-a încătuşat pe Simhon Efraim Atzmon, unul dintre complicii lui.

S-a reţinut că inculpatul  s-a implicat direct în pretinsa “negociere” derulată de către persoana vătămată cu un martor din prezenta cauză, contribuind astfel esenţial la menţinerea victimei într-o stare de acută presiune psihică, sub imperiul căreia aceasta a fost determinată la semnarea unui contract fictiv de împrumut şi la plata, în temeiul acestuia, a sumei de 135.000 de euro, respectiv 15.000 de euro în numerar şi contravaloarea sumei de 120.000 de euro prin virament bancar, arată DIICOT.

Fostul oficial de la Imigrări va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE