Home Lifestyle FOTO Cum arată iPhone 6S și iPhone 6S Plus și ce trebuie...

Apple a prezentat miercuri cele mai noi modele de IPhone: iPhone 6S și iPhone 6S Plus, în cadrul unui show desfășurat la Civic Centre, în San Francisco.

Cea mai importantă îmbunătățire o reprezintă introducerea 3D Touch, o opțiune care permite anumite utilizări ale telefonului în funcție de cât de tare apeși pe ecran.

IPhone lateral

Spre exemplu, dacă utilizatorul apasă pe un email primit, pe ecran va apărea o previzionare a mesajului, care se va închide atunci când degetul este ridicat de pe touchscreen.

Această opțiune, pe care cei de la Apple au denumit-o Peek, poate fi folosită și în alte ocazii. Dacă, spre exemplu, un prieten vă trimite un link, apăsarea prelungă a linkului respectiv va deschide o previzionare a paginii de internet pe care ați fost invitat să o deschideți.

IPhone PRESS

Peek va funcționa și în cazul aplicațiilor, spre exemplu Instagram, susțin oficialii Apple.

Noile telefoane sunt echipate cu un procesor A9, despre care compania spune că este cu 70% mai performant la utilizarea CPU și cu 90% mai bun din punct de vedere al performanțelor grafice.

De asemenea, IPhone 6S și Iphone 6S Plus au un senzor TouchID care funcționează de două ori mai rapid decât acum, susține Apple.

Noul IPhone are o cameră de 12 megapixeli, iar șefii companiei spun că poate efectua filmări 4K.

IPhone 6 POZA SAMPLE

Sursa foto: Business Insider

 

O altă opțiune, numită Live Photos, se folosește de sistemul 3D Touch pentru a da impresia unei imagini în mișcare.

Acest lucru este posibil deoarece, atunci când faci o fotografie, camera capturează și momentele dinaintea și imediat după ce ai apăsat declanșatorul.

În ceea ce privește accesoriile, Apple anunță că va lansa și noi tipuri de charging docks care se vor potrivit noilor aparate, dar și huse de silicon în culori diferite.

IPhone 6

Noul iPhone 6S va costa $199 de dolari în varianta de 16GB, 299 de dolari pentru 64GB și $399 for 128GB. IPhone 6S Plus va fi cu 100 de dolari mai scump pentru fiecare configurație.

Precomenzile vor putea fi plasate, în Statele Unite, începând de sâmbătă, 12 septembrie, iar lansarea propriu zisă va avea loc pe 16 septembrie, atunci când va putea fi folosit și noul sistem de operare iOS 9.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE