Home Social FOTO: Cum a decurs protestul față de defrișările ilegale

Câteva mii de oameni, în cea mai mare parte tineri, au participat sâmbătă în Capitală la un miting de protest față de tăierile ilegale de copaci din păduri. Reteauadestiri.ro a prezentat în timp real informaţii despre cum a decurs protestul. Manifestanții s-au adunat în jurul oreo 16:00 în Parcul Herăstrău, la intrarea Cherles de Gaulles. După câteva zeci de minute, oamenii au pornit în marș către Palatul Victoria. Fotografii din toate momentele protestului au fost postate pe Facebook de participanți.

This slideshow requires JavaScript.

Ulterior, protestatarii au plecat în marș către Palatul Cotroceni, pe Șoseaua Buzești.

This slideshow requires JavaScript.

În jurul orei 19:00, cele câteva mii de protestatari au ajuns la Palatul Cotroceni.

This slideshow requires JavaScript.

După câteva zeci de minute petrecute în fața Palatului Cotroceni, protestatarii au plecat în marș spre Palatul Parlamentului, unde au ajuns în jurul orei 20.30.

protest paduri parlament

Pe tot parcursul marşului nu au existat incidente între manifestanţi şi forţele de ordine, prezente în număr mare pe tot traseul.

Potrivit organizatorilor protestului, România are acum cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, se arată pe pagina de Facebook a protestului.

Organizatorii îi consideră vinovați pentru această situație pe politicieni, dintre care sunt enumerați Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Dan Şova, dar și pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care spun că “a întors în Parlament legea care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE