Home Social FOTO: Sute de călători, blocați într-un tren înghețat

tren calatori inzapezit
Sursa Foto: antena3.ro

Sute de călători au rămas blocați în câmp, între nămeți, după ce un tren care face legătura între Arad și Constanța s-a înzăpezit în apropierea localității Dragoş Vodă din judeţul Călăraşi.

Oamenii stau în frig de ore întregi, pentru că trenul nu este încălzit. Mai mult, zăpada a intrat în vagoane, pentru că uşile nu se închid. Unele dintre uși au fost legate cu lanțuri pentru a nu se deschide în mers.

tren

sursă foto: antena3.ro

Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători, a declarat, la Antena3, că situația este cunoscută la sediul central, iar angajații CFR fac eforturi pentru a pune în mișcare garnitura.

tren 2

sursă foto: antena3.ro

tren 1

sursă foto: antena3.ro

12 trenuri de călători sunt anulate

Într-un comunicat dat publicității luni dimineața, de către CFR Călători, se arată că deși se circulă în condiții de iarnă, nu sunt semnalate probleme grave pe calea ferată.

Nu avem semnalate deranjamente în trafic. Operatorii feroviari vor circula în continuare cu un număr redus de garnituri pe anumite segmente feroviare locale, astfel încât sa permitem intevenţia cu pluguri pentru deszăpezire, călătorii fiind preluaţi de trenurile menţinute în circulaţie, pe secţie feroviară respectivă, arată comunicatul CFR.

Potrivit Ministerului Transporturilor, luni dimineața, 12 trenuri au fost anulate, iar cele care circulă au întârzieri între 60 și 320 de minute.

Duminică după-amiaza, aproape 40 de curse feroviare care circulau în zona de sud şi est a României au fost anulate. Cele mai multe făceau legătura dintre Bucureşti şi judeţele Constanţa, Ialomiţa, Buzău, Tulcea sau Dâmboviţa.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE