Home Extern Franța rămâne sub alertă. Metroul parizian a fost închis

Sursa Foto: 20minutes.fr

Amenințarea teroristă ține în priză forțele de ordine franceze. Cinci magistrale din metroul parizian au fost închise marți, iar călătorii au fost evacuați.

Autoritățile de la Paris nu au făcut public motivul pentru blocarea celor cinci linii de metrou, anunțând doar că este o măsură de securitate.

Potrivit Le Figaro, polițiștii au intrat în mai multe stații de pe traseul închis, unde au făcut verificări, însă după o oră totul a revenit la normal.

Și tot în Franța, a avut loc o operaţiune în forţă în sudul țării. Trupele antitero şi poliţia au descins în locuinţa unui lider spiritual musulman, bănuit că ar fi contribuit la recrutarea şi radicalizarea unor tineri. Autorităţile nu au menţionat dacă intervenţia are legătură directă cu atentatele de la Paris.

Pe de altă parte, potrivit Reuters, luni seara a fost găsit o centură cu explozibil într-o pubelă de gunoi de la periferia capitalei franceze, în acelaşi loc unde a fost găsit şi telefonul mobil al lui Salah Abdeslam.

Descoperirea îi duce pe anchetatori cu gândul la un atac eșuat care ar fi trebuit să aibă loc în zona respectivă în noaptea de 13 noiembrie.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE