Home Social Gabriel Cotabiță, de peste 48 de ore în stare de inconștiență

Gabriel Cotabiță este în continuare în stare critică, inconștient și ventilat mecanic, în secția de Terapie Intensivă a spitalului Floreasca din Capitală.

Cancan scrie că medicii au descoperit că artistul ar avea un cheag de sânge pe creier, iar luni se va ști dacă este vorba despre un anevrism. Informația nu a fost confirmată încă oficial de medici. Familia lui Cotabiță le-a cerut reprezențanților spitalului încă de vineri să păstreze confidențialitatea asupra stării sale de sănătate.

Marea temere a prietenilor lui Cotabiță este că în urma stopului cardio-respirator, creierul său nu a mai fost oxigenat, iar acest lucru ar putea să ducă la leziuni cerebrale.

 

Medicul Nicolae Bacalbașa a declarat pentru Libertatea că dacă informațiile potrivit cărora artistul a stat câteva minute în stop-cardiorespirator sunt reale, atunci situația ar putea fi extrem de complicată.

Nu cred ca a stat 4 minute in stop cardiorespirator, cu o inima care nu pompa. E greu de spus cat anume a stat. (…) Cred ca e vorba de insuficienta circulatorie, nu stop cardiac. Dupa 7 minute de stop cardiac real eu cred ca sansele sunt aproape nule. Cu cat se intervine mai devreme, cu atat mai bine. (…) Masajul cardiac nu asigura un debit cardiac perfect. (…) Fiecare dintre noi are acolo sus o stea, o sansa. Depinde de sansa pe care o ai”, a spus Bacalbașa.

Gabriel Cotabiţă a ajuns în stare de inconştienţă la spital vineri, după ce i s-a făcut rău în sala de antrenament a unui hotel din Capitală. Artistul a căzut la podea după câteva exerciţii şi a primit primul ajutor din partea medicului hotelului. Angajaţii sălii au chemat ambulanţa, iar Cotabiţă a fost dus de urgenţă la spital.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE