Home Politică Gabriel Oprea: Premierul nu demisionează

Sursa Foto: paginadepolitica.ro

Vizita la DNA şi noua calitate a lui Victor Ponta, cea de inculpat, nu schimbă cu nimic situaţia în Guvern, anunţă vicepremierul Gabriel Oprea. Victor Ponta rămâne prim-ministru, spune partenerul de guvernare. Gabriel Oprea a plecat nervos de la şedinţa coaliţiei de guvernare. Acesta a refuzat să stea prea mult de vorbă cu jurnaliştii.

Suntem total alături de coaliţie. Victor Ponta nu demisionează din Guvern” a spus răstit Gabriel Oprea, la ieşirea din sediul PSD.

În şedinţa de coaliţie nu s-ar fi discutat posibilitatea ca Victor Ponta să-şi dea demisia de la şefia Executivului.

Vestea declanşării acţiunii penale pe numele premierului a făcut înconjurul lumii. Aflat în vizită în capitala Spaniei, Klaus Iohannis a avut o reacţie cel puţin rezervată cu prvire la acest subiect.

“Punctul meu de vedere e cunoscut din 5 iunie, îmi menţin acea evaluare, în rest cred că azi e bine să ne concentrăm pe relaţia cu Spania. Vom colabora instituţional, ca să nu las în suspans această chestiune” – a spus Klaus Iohannis la o conferinţă comună cu premierul spaniol.

În timp ce problemele penale devin tot mai apăsătoare, partenerii politici fac scut în jurul premierului şi îşi susţin promisiunea dată, că vor rămâne în continuare la guvernare.  La ieşirea de la şedinţa de guvernare, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că sondajele au arătat că au o susţinere foarte mare şi că obiectivul lor este să meargă mai departe coaliţia, cel puţin până anul viitor. Tăriceanu a mai afirmat că nu există nicio problemă la nivelul coaliţiei.

Şi purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, luni, că Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru şi că un astfel de demers ar reprezenta ”o greşeală politică” şi ”o mare pierdere”, având în vedere că legitimitatea actualului Executiv a fost validată în Parlament prin respingerea moţiunii de cenzură a PNL, scrie AGERPRES.

“Sub nicio formă domnul Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru, prin urmare nu are de ce să ne informeze în legătură cu faptul că doreşte să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru. Ar fi o mare pierdere şi aceea, într-adevăr, ar fi o greşeală, aş putea să spun şi eu. Legitimitatea acestui Guvern în frunte cu Victor Ponta a fost încă o dată subliniată în Parlament atunci când moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a căzut, iar majoritatea formată din PSD, UNPR, PC, PLR a dovedit încă o dată că susţine echipa guvernamentală în frunte, subliniez, cu domnul Victor Ponta şi nu cu altcineva”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, înainte de şedinţa coaliţiei, întrebată dacă Victor Ponta i-ar fi anunţat pe colegii din conducerea partidului că ar intenţiona să demisioneze din funcţia de premier.

Firea a adăugat că Ponta a făcut ceea ce era înţelept – un pas lateral şi nu o retragere.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE