Home Extern FOTO: Gafă a presei internaționale. O femeie din Maroc a fost confundată...

Sursa Foto: ccn.com

O gafă jurnalistică, comisă după atentatele de la Paris, a dat peste cap viața unei femei din Maroc. Poza femeii a apărut în mai toate publicațiile internaționale, aceasta fiind confundată cu terorista-kamikaze care s-ar fi aruncat în aer în timpul raidurilor poliției franceze, care îi căuta pe cei vinovați de atacuri.

Tânăra a fost prezentată în presa din întreaga lume ca fiind Hasna Ait Boulahcen, adică persoana care a murit într-un raid al poliției din Paris, după ce un bărbat s-a aruncat în aer. În realitate, femeia trăiește în Beni Mellal, Maroc, iar numele său este Nabila Bakkatha.

sursă foto: cnn.com

Nabila Bakkatha, sursă foto: cnn.com

Hasna Ait Boulahcen, sursă foto: thesun.co.uk

Nabila, care apare în poze când se afla într-o cadă susține că fotografiile respective au fost vândute de un prieten, când acesta a văzut că seamănă cu Hasna.

Nu am nicio legătură cu Hasna sau terorismul. Singura mea conexiune este că pozele mele au fost vândute către jurnalistul care le-a publicat. Familia, care nu m-a văzut de ceva timp, a crezut că eu sunt cea care a murit. Jurnalistul nu a cercetat nimic înainte să publice pozele, a explicat Nabila Bakkatha, citată de CNN.

Nabila Bakkatha, sursă foto: cnn.com

Acum, deși totul a ieșit la iveală ar lucrurile ar trebui să se îndrepte, Nabila spune că îi este frică să mai iasă pe stradă și nici la serviciu nu se mai duce. Iar o parte dintre cunoscuți nici nu mai vor să vorbească cu ea, din cauză că le e teamă că tânăra chiar ar putea fi teroristă.

Familia mea a fost șocată și câteva rude nu mai vorbesc cu mine de atunci. Viața mea s-a schimbat dramatic, am încetat să merg la muncă ți trăiesc într-o frică constantă. Sunt sigură că voi avea o mulțime de probleme dacă îmi voi dori să merg în Franța, a declarat tânăra marocancă.

Hasna Ait Boulahcen a fost ucisă miercuri într-un raid al poliției în apartamentul în care aveau informații că s-ar afla Abdelhamid Abaaoud, suspectat că ar fi orchestrat atacurile teroriste comise în Paris. Femeia în vârstă de 26 de ani şi-ar fi oferit serviciile pentru a comite atacuri teroriste în Franța.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE