Home Lifestyle GALERIE FOTO: Cum va arăta prima clădire din lume realizată la imprimantă...

O clădire de birouri va fi construită în Dubai folosind în premieră o imprimantă 3D. Imobilul va avea un singur etaj, cu o suprafață de aproximativ 185 metri pătrați.

Clădirea va fi imprimată strat cu strat folosind o imprimantă înaltă de peste șase metri, a spus Mohamed Al Gergawi, secretar general al guvernului cu rang de ministru în Emiratele Arabe Unite.

Asamblarea lor ulterioară ar putea dura doar câteva săptămâni. Mobilierul și componentele structurale interioare vor fi, de asemenea, construite prin imprimare 3D cu beton armat, gips armat cu fibră de sticla și plastic.

Potrivit unor studii estimative, această tehnică ar putea reduce timpul de construcție cu 50 până la 70 de procente, iar costurile cu forța de muncă ar fi cu până la 80 de procente mai mici.

Autoritățile ar putea folosi clădirea pentru a găzdui anunțatul Muzeul al Viitorului, a cărui amenajare ar urma să coste 136 de milioane de dolari.

Acest proiect este realizat în colaborare cu Winsun, o companie chineză care a făcut pionierat în utilizarea de imprimante 3D pentru construcția de case, scrie DPA, citată de AGERPRES.

GALERIE FOTO

This slideshow requires JavaScript.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE