Home Extern GALERIE FOTO: Noi percheziții în Belgia. Cinci persoane suspecte, arestate

Sursa Foto: jpost.com

Cinci persoane au fost arestate luni în urma operațiunilor antiteroriste în regiunea Bruxelles și a orașului Liege.

Au fost efectuate cinci percheziții în această dimineață în regiunea Bruxellesului și două în cea a orașului Liege. Cinci persoane au fost private de libertate în urma acestor percheziții. Toate obiectele confiscate în urma acestor razii sunt în prezent examinate, arată un comunicat al Parchetului din Belgia, care precizează că în una dintre aceste percheziții au fost găsiți 26.000 de euro.

Duminică seara poliția a mai arestat alte 16 persoane în urma mai multor operațiuni antiteroriste au avut loc, simultan, în Bruxelles și într-un alt oraș mare din Belgia, Charleroi.

Între timp, zeci de soldați au fost mobilizați luni, pentru a treia zi consecutiv, pe străzile din Bruxelles, în contextul căutărilor presupusului organizator al atacurilor teroriste de la 13 noiembrie de la Paris, Salah Abdeslam.

sursă foto: telegraph.co.uk

sursă foto: telegraph.co.uk

sursă foto: theguardian.com

Capitala Belgiei se află sub nivelul patu de alertă, iar metroul, muzeele, școlile, numeroase magazine și cinematografele au rămas închise și luni.

Ne temem de un atac similar cu cel de la Paris, cu mai mulți indivizi care ar putea comite mai multe atacuri simultan în mai multe locuri, a spus premierul belgian Charles Michel, citat de AGERPRES.

Belgia s-a aflat în centrul investigațiilor privind atacurile de la Paris, după ce ancheta a arătat că doi dintre atacatorii-kamikaze locuiau în această țară. Abdeslam, principalul suspect, s-a întors acasă în Bruxelles de la Paris la scurt timp după atacuri, însă nu a fost găsit nici până acum.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE