Home Ştirile zilei Gheorghe Nichita, reținut de DNA pentru că își spiona amanta

Sursa Foto: bzi.ro

Gheorghe Nichita i-a pus pe șeful Poliției Locale și pe un șef de serviciu din aceeași instituție să spioneze o persoană, despre care presa locală scrie că ar fi fost amanta sa, Adina Samson. Primarul îi făcuse cadou acesteia un telefon mobil, dar pe care instalase un program de spionare. Astfel, el știa tot timpul ce făcea, unde se afla și cu cine vorbea amanta sa. Procurorii spun că sistemul fusese cumpărat special de Gheorghe Nichita luna trecută, iar de supravegherea Adinei Samson se ocupa unul dintre șefii Poliției Locale. 

În cursul lunii aprilie 2015, pentru a avea un control permanent asupra activităților zilnice ale persoanei supravegheate, inculpatul Avîrvarei Ștefan, determinat de inculpatul Nichita Gheorghe, a achiziționat un program informatic conceput în scopul de a asigura accesul fără drept la un sistem informatic și a deținut această aplicație pe care a pus-o ulterior la dispoziția acestuia din urmă, în același scop. În cursul aceleiași luni, primarul municipiului Iași, Nichita Gheorghe, l-a determinat pe inculpatul Avîrvarei Ștefan să acceseze fără drept sistemul informatic aparținând persoanei supravegheate, în scopul de a obține date informatice referitoare la locaţia GPS, fotografii, videoclipuri, e-mail-uri, mesaje tip SMS, transmisii de date realizate prin aplicaţii Skype, WhatsApp, se arată în comunicatul DNA

Gheorghe Nichita își supraveghea amanta pe banii primăriei

Procurorii DNA spun că un angajat al unei instituții publice din Iași a primit 2.000 de lei pentru a își acoperi cheltuielile apărute în timpul supravegherii cerute de Gheorghe Nichita. Banii au fost plătiți din contul primăriei, cu ajutorul șefului de serviciu din cadrul Poliției Locale. 

 

De asemenea, Liviu Mihai Hliboceanu și Ștefan Avârvarei, funcţionari publici în cadrul Poliției Locale Iași, dar alți angajați ai primăriei căutau în bazele de date ale instituției informații secrete, pe care ulterior le foloseau pentru a obține diverse beneficii. 

Oficial, Gheoghe Nichita este acuzat de

  • instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale)
  • instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit
  • instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic
  • instigare la infracţiunea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice

Oamenii lui Nichita sunt la rândul lor acuzați de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Toți cei trei vor fi duși la Tribunalul București, unde judecătorii vor decide dacă vor fi arestați pentru 30 de zile.

Sursa foto: bzi.ro

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE