Home Ştirile zilei UPDATE: Gheorghe Nichita, reținut de DNA

UPDATE 08:00

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Alături de el a primit ordonanță de reținere și șeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, acuzat că îl ajuta pe Nichita să își spioneze adversarii și alte persoane de interes pentru el.

UPDATE 18:50

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost adus la sediul DNA Bucureşti.

Mascaţii au descins în această dimineaţă la locuinţa primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, precum şi la sediul Primăriei şi al Poliţiei Locale. Nichita este acuzat că ar fi instigat mai mulţi poliţişti locali să îi fileze adversarii politici. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, el dorea să cunoască exact deplasările unor persoane şi toate detaliile legate de acestea. Primarul ar fi solicitat supravegherea inclusiv a persoanelor cu care acestea se întâlneau. Nichita a fost ridicat cu mascaţii de acasă, în huiduielile mai multor protestatari.

Video: Radio Hit via Youtube

Cel care se ocupa personal de cererile lui Gheorghe Nichita era directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Mihai Hliboceanu.  Acesta stătea ore întregi în acelaşi loc şi se uita peste gard, pentru a vedea ce fac persoanele urmărite, pentru a nu-l dezamăgi pe Nichita, susţin surse judiciare citate de Agerpres.

Gheorghe Nichita îşi făcuse propria poliţie

 

Directorul Poliţiei Locale, ajutat de un şef de serviciu din cadrul instituţiei, trimitea poliţiştii din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele despre care acesta dorea să obţină informaţii şi le cerea să-l ţină la curent cu toate detaliile, respectiv cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin.

Mai mult decât atât, la cererea lui Hliboceanu, poliţiştii accesau bazele de date ale instituţiei, pentru a verifica autoturismele unor persoane, dar şi pe cele ale Evidenţei Populaţiei, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor maşini.

Costurile generate de folosirea autovehiculelor Poliţiei Locale Iaşi în interesul lui Gheorghe Nichita ar fi fost decontate de Liviu Mihai Hliboceanu prin ordine de serviciu, în care erau trecute activităţi profesionale şi deplasări în interes profesional.

După terminarea percheziţiilor, Gheorghe Nichita va fi adus în Capitală pentru audieri, la sediul DNA

Sursa foto: bzi.ro

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE