Home Eveniment Gigi Becali, acuzații după decesul dinamovistului Ekeng

gigi becali, ekeng

Finanțatorul clubului Steaua, Gigi Becali, a lansat o serie de acuzații după decesul fotbalistului Patrick Ekeng, căzut pe teren în timpul partidei dintre Dinamo și Viitorul.

Becali crede că ancheta trebuie să se îndrepte către cei care au efectuat testele medicale ale mijlocașului și i-au permis acestuia să își continue activitatea sportivă.

Un fotbalist care are o boală, pentru că băiatul ăsta a avut o boală, Dumnezeu să-l ierte, n-are voie să facă sport de performanţă care să îi afecteze viaţa. Se spune că dă o declaraţie pe propria răspundere şi joacă fotbal. Nu! Doctorul este vinovat, cel care a făcut vizita medicală şi care a dat avizul că poate să joace fotbal. Sau dacă a dat pe propria răspundere, unde trebuia să nu i se accepte, pentru că nu poţi să spui tu că dau pe propria răspundere să joc fotbal. Dar când e vorba de viaţă şi de moarte, afectează emoţional şi alte mii de persoane pentru că se face public, la televiziune, acest fotbal. Nu poţi să hotărăşti numai tu ce faci cu viaţa ta, a afirmat Becali pentru Antena 3.

Vineri seară, la scurt timp după anunțul decesului lui Patrick Ekeng, antrenorul dinamoviștilor, Ionel Dănciulescu, a afirmat că acesta trecuse fără probleme testele la care a fost supus la începutul sezonului, după transferul la echipa din Ștefan cel Mare.

Jucătorii lui Dinamo, printre care și Patrick Ekeng, făcuseră controlul medical periodic pe 12 ianuarie, la Institutul Național de Medicină Sportivă.

De celalaltă parte, după moartea tânărului, medici celebri din România au făcut declaraţii în care spun că fotbalistul ar fi avut o şansă uriaşă să supravieţuiască. Ce ar fi trebuit să se întâmple, pentru ca mijlocaşul să aibă mai multe şanse, citiţi aici: Unde s-a greșit în intervenția pentru salvarea lui Patrick Ekeng. Explicațiile unui specialist

Procurorii de la Parchetul Capitalei și ofițerii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au deschis o anchetă în cazul morţii fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Potrivit unor surse judiciare citate de Digi 24, anchetatorii au ridicat deja documente de la clubul Dinamo și de la Puls Medica, societatea care deține ambulanța care a intervenit aseară pe stadion.

Următorul pas va fi audierea persoanelor care pot da lămuriri, printre care medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, și medicul de pe ambulanță.

Reţeaua de Ştiri a analizat secundă cu secundă ce s-a întâmplat, după ce fotbalistul a căzut inert pe gazon. Sunt încă multe întrebări fără răspuns şi toate suspiciunile arată bâlbâieli de nepermis. 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE