Home Social Goodbye to Gravity, o trupă născută pe patul de spital

Istoria trupei Goodbye to Gravity a început tot dintr-o durere. Ideea de a construi grupul i-a venit lui Alex Pascu, fiul președintelui de onoare al Federației Române de Scrimă, Ana Pascu, când se afla pe patul de spital.

Cu mai mulți ani în urmă, când ieșea tot de la un concert, Alex a fost lovit de o mașină al cărei șofer a fugit de la fața locului. Mai mult decât atât, nimeni nu l-a ajutat pe tânărul artist căzut în mijlocul străzii. În loc ca martorii să sune la urgență, i-au furat telefonul.

A stat mult imobilizat la pat, fiind supus la mai multe operaţii. A suferit mult, iar singura lui consolare a fost chitara. Când și-a revenit pe deplin a decis să facă o nouă trupă: Goodbye to Gravity.

Noua sa formaţie, s-a născut după ce basistul a dizolvat-o pe prima, Thunderstorm, pe o înfiinţase la vârsta de 18 ani. Încă de la bun început, alături în proiectele lui i-a fost bateristul Bogdan Enache.

Trupa a cunoscut însă consacrarea în momentul în care i s-a alăturat solistul Andrei Găluţ, câştigătorul concursului de televiziune “Megastar” în 2008.

Goodbye to Gravity a câştigat unul dintre cele mai mari concursuri muzicale anuale pe plan european dedicat trupelor metal – New Blood Award 2012.

Goodbye to Gravity a cântat şi la gigantul Summer Breeze Open Air în Germania, în 2013, după ce a fost selectată dintre peste 2.000 de formaţii, scrie Libertatea.

În 5 ani, formaţia a devenit una din cele mai apreciate trupe heavy metal din Europa. Iar vineri, în clubul Colectiv, urma să își lanseze al doilea album: Mantras of War.

Acum, Alex Pascu a fost operat deja de două ori și se află în stare gravă la Spitalul de Urgență, bateristul Bogdan Enache este internat, tot în stare gravă, la Spitalul de Arși, iar solistul Andrei Găluț este în comă, având arsuri pe 45% din suprafața corpului.

Ceilalți doi componenți ai trupei, ambii chitarişti, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit. Iar alături de ei, alți 29 de tineri. Bărbatul decedat luni era atât de ars încât nici până acum nu a putut fi identificat.

Dumnezeu să-i odihnească!

RUGINĂ ADRIAN
IGNAT CONSTANTIN
RUŞITARU ŞTEFAN
HAMED ŞTEFAN
IONIŢĂ CĂTĂLINA
SIMION ALEXANDRU
EPURE ANDA IOANA
VULC MARIA
FLOREA VALENTINA
OPRIŢA CARMEN IRINA
MATEI GABRIEL
PALADA RADU
NELU TILIE
ŢELEA VLAD
ENACHE DIANA
BALDOVIN NICOLETA
TRIPA IOAN
GEORGESCU PAUL ALEXANDRU
LAURENŢIU VARLAM
ALEXANDRU MIHAI
ION MARIA
FIERARU VALENTIN
VIERU MIHAELA
BUCA ANDREI PETRE
PETRE GEORGE CLAUDIU
STAN SIMONA SILVIA
MONICA TĂNĂSOIU
VOICU MIMI
GHEORGHE LILIANA
MATACHE ALEXANDRA

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE