Home Extern Gorilă ucisă pentru a salva un băiețel care căzuse în cușca animalului

gorila

Un copil de patru ani a ajuns la spital cu răni grave după ce a căzut în spațiul în care se aflau trei gorile, la Grădina Zoologică din Cincinnati.

Băiețelul s-a urcat pe o balustradă, de pe care a alunecat și a picat în groapa amenajată pentru gorile.

Îngrijitorii au reușit să alunge două dintre ele, însă una dintre maimuțe a devenit violentă cu micuțul care îi invadase spațiul și a început să îl agreseze.

Autoritățile au fost nevoite să împuște gorila în vârstă de 17 ani pentru a salva copilul. Băiețelul a fost dus la spitalul de copii din Cincinnati, însă medicii nu au dat informații despre starea lui.

Totuși, martorii povestesc că acesta era conștient în momentul în care a fost scos din spațiul gorilelor.

E o zi extrem de tristă. Am avut de luat o decizie grea, dar cred că am făcut ceea ce trebuia făcut, deoarece am salvat viața copilului. Putea să se termine extrem de tragic, spune directorul Grădinii Zoologice, Thayne Maynard.

Acesta a explicat că animalul nu a putut fi trachilizat deoarece, atunci când animalele sunt agitate, substanța nu are efect imediat, iar orice întârziere ar fi pus în pericol viața copilului.

Potrivit site-ului său, Grădina Zoologică din Cincinnati găzduia 11 gorile. Spațiul destinat acestora va fi închis pentru moment vizitatorilor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE