Home Social Traficul aerian va fi blocat! Controlorii anunţă “grevă cu impact catastrofal”

Sursa Foto: romaniatv.net

Controlorii de trafic aerian intră în grevă generală. Anunțul a fost făcut luni, chiar înainte de negocierile de la Ministerul Transporturilor.

Greva începe la 1 septembrie, ora 11:00, și va fi pe termen nelimitat, conform deciziei din acest moment. Sindicaliștii au avertizat că impactul va fi unul “catastrofal”.

Astfel, conform sindicaliștilor, doar o treime din traficul aerian zilnic își va desfășura activitatea pe durata grevei.

Culmea, sindicaliștii nu se plâng de salarii, pentru că veniturile lor sunt la nivel european, dar au alte pretenţii. Cer reformă în privinţa siguranței de zbor şi se plâng de un management defectuos.

Romatsa e condusă la ora actuală cu incompetenţă, rea-voinţă şi cu încălcarea legii. Suntem împinşi spre o grevă generală pe care nu o dorim. Avem de-a face cu cel puţin trei personaje care au stat de pensionar militar, care au cel puţin trei deficienţe prin lipsă în ceea ce priveşte management, traficul aerian şi aviaţia civilă. Încalcă legile pe rând“, declarau sindicaliştii, săptămâna trecută.

La jumătatea lunii iulie, greva controlorilor de trafic a paralizat traficul aerian. Zeci de curse au fost atunci amânate sau anulate şi mii de pasageri au fost afectaţi.

Potrivit legii, în timpul grevei, trebuie asigurate doar o treime din cursele de linie dar şi urgenţele medicale.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE