Home Politică Guvernul a decis modificarea Codurilor Penale şi adoptarea proiectului privind grațierea

abuzul în serviciu
Sursa Foto: Guvernul României

Guvernul a adoptat, marți seară, Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codurilor Penale. Odată ce va fi publicat în Monitorul Oficial, actul normativ va intra în vigoare.

De altfel, proiectul privind grațierea a fost adoptat de membrii Executivului, dar decizia a fost de a fi trimis pentru dezbateri în Parlament, a anunțat Ministrul Justiției, Florin Iordache, la finalul ședinței de Guvern.

Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, a afirmat Florin Iordache la Palatul Victoria.

Ministrul Justiţiei a admis că, potrivit noilor modificări aduse Codurilor Penale, infracţiuni precum conflictul de interese, abuzul în serviciu sau favorizarea infractorului, sunt dezincriminate în parte sau total. De exemplu, niciun demnitar nu va putea fi acuzat de favorizarea făptuitorului prin emiterea de acte normative.

“Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat Iordache.

Imediat după anunţul făcut la Guvern, în faţa Palatului Victoriei s-au strâns mai mulţi manifestanţi care boicotează actele Executivului.

Sursa video: Elena Calistru via Facebook

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE