Home Ştirile zilei Guvernul anunţă salarii mai mari pentru unii bugetari. Ce categorii sunt vizate

Sursa Foto: europeanul.org

Personalul nedidactic din şcoli şi universităţi va primi salarii mai mari 12% începând cu 1 august, a anunţat marţi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

O Ordonanţă de urgenţă aprobată astăzi se referă la respectarea acordului cu partenerii noştri sociali din domeniul educaţiei. Mă refer la 60.000 de persoane, cadre nedidactice, din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar, care vor beneficia de o majorare salarială cu 12%, începând cu 1 august, a afirmat aceasta.

Este vorba despre îngrijitori, administratori, contabili (dacă unitatea nu este din sistemul bugetar), muncitorii calificaţi, fochişti, supraveghetori, dar şi pentru cei care prestează alte categorii de servicii în sistemul de învăţământ.

Se vor majora salariile de bază ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare.

În plus vor crește tot cu 12 procente și sporurile și indemnizațiile care nu fac parte din salariul de bază, mai arată actul normativ emis de Guvern.

Concret, de această creștere se vor bucura  53.848 de persoane din învățământul preuniversitar de stat și 7.468 de persoane din învățământul universitar, iar pentru aplicarea măsurii Guvernul va scoate de la buget 38,6 milioane de lei pentru acest an, iar pentru anul viitor, 115,8 milioane de lei.

De asemenea, Rovana Plumb a anunţat că salariile angajaţilor din administraţia publică locală ar putea creşte cu până la 12%, în funcţie de buget şi de plafonul stabilit de Ministerul de Finanţe.

Prin OUG care presupune completarea ordonanţei 83 privind salarizarea în sistemul preuniversitar şi universitar – de care beneficiază cele 60.000 de cadre nedidactice – am făcut o nouă prevedere, prin care salariaţilor din administraţia publică locală, în limita bugetului şi a plafonului care a fost stabilit de către Ministerul de Finanţe, li se pot majora salariile cu până la 12%, a afirmat Plumb, citată de AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE