Home Politică Guvernul nu renunţă la ordonanţa privind Codul Penal. Ce le transmite Dragnea...

Sursa Foto: Facebook

Guvernul nu va renunţa la Ordonanţa privind modificarea Codului Penal şi nici la proiectele de lege privind graţierea şi eliberările condiţionate.

Am luat o hotarare acum 2 zile si mergem mai departe. Nu renuntam la OUG – a spus Sorin Grindeanu, într-o declaraţie de presă.

Liviu Dragnea a anunţat că membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au dat joi un vot de încredere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, anunţă Agerpres.

PSD este un partid care a câştigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament şi indirect în baza votului primit de la cetăţeni în spiritul şi litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă acordată de către cetăţeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale. A fost şi un vot de încredere pentru Guvern – s-a reconfirmat susţinerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

De asemenea, preşedintele PSD susţine că ordonanţa de modificare a Codurilor penale nu opreşte procesul în care este implicat, pentru că acuzaţia de fals intelectual rămâne şi a afirmat că în ultimele zile are loc o “campanie de dezinformare” privind această chestiune.

Ordonanţa care a fost dată pentru anumiţi lideri politici, pentru o gaşcă de politicieni, cum spunea preşedintele Iohannis – spun cu toată sinceritatea şi responsabilitatea – după ce ieri, fiind deja publică ordonanţa, am stat împreună cu avocaţii mei şi am confirmarea a ceea ce bănuiam: această ordonanţă nu opreşte procesul în care eu sunt implicat, dintr-un motiv foarte simplu. Pe baza unei mărturii sută la sută mincinoasă, obţinută prin presiune de la o doamnă deja condamnată pentru luare de mită, declaraţie contrazisă de alţi martori, eu sunt acuzat de instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual. Falsul intelectual rămâne. Eu nu aştept şi nu cer clemenţă de la nimeni, nici de la Guvern, Parlament, nici de la şeful statului – spune Dragnea.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu a luat în calcul demisia din funcţie, aşa cum au cerut protestatarii, subliniind că PSD a fost votat de milioane de oameni, şi a adăugat că întâlnirea cu colegii săi de partid din Comitetul Executiv, care l-au propus în funcţia de şef al Executivului, a fost importantă.

Am urmărit, urmăresc toate aceste manifestaţii. Sunt foarte mulţi oameni de bună-credinţă, sunt alţii, îmi pare rău, cum au fost grupurile violente de aseară, cu acţiuni cu care nu pot să fiu de acord, a declarat Grindeanu, întrebat dacă s-a gândit să-şi dea demisia, aşa cum au cerut manifestanţii.

Jurnaliştii au repetat întrebarea referitoare la demisie, invocând faptul că sute de mii de oameni au cerut să părăsească poziţia de şef al Executivului, iar premierul în funcţie a răspuns: “Şi alte milioane bune au votat PSD“.

Comitetul Executiv al PSD a decis declanşarea unei acţiuni de strângere de semnături privind susţinerea programului de guvernare, Liviu Dragnea adăugând că nu va accepta organizarea vreunui miting de către colegii de partid.

Plec de la o discuţie avută în Comitetul Executiv. Colegii sunt foarte încărcaţi de discuţiile şi mesajele pe care le primesc de la concetăţeni, de la oamenii care ne susţin şi care ne-au votat şi care simt, în mod organic, la un moment dat şi ei dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să accept sau să dau posibilitatea colegilor noştri să organizeze vreun miting. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept. În schimb le-am cerut colegilor mei, păstrându-ne această atitudine paşnică şi deschisă către dialog, să declanşeze începând de mâine (vineri – n.r.) o strângere de semnături pentru a-şi arăta susţinerea pentru ceea ce voiau să spună dacă ieşeau în stradă, în speranţa că violenţele de azi-noapte nu vor mai fi văzute în zilele următoare şi din dorinţa de a nu escalada acest conflict, a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE