Home Eveniment Guvernul a retras ordonanța privind modificarea Codurilor Penale, ca urmare a uriașelor...

Guvernul a decis să retragă ordonanța privind modificarea Codurilor Penale. Anunțul oficial a fost făcut de premierul Sorin Grindeanu, sâmbătă seara, de la Palatul Victoria.

Am văzut poziţiile oamenilor, foarte multe dintre argumentate, altele nu transmiteau realitatea. Membrii şi susţinătorii noştii ne îndeamnă în ceea ce înseamnă acest demers. Ca prim ministru, vă anunţ că am luat câteva decizii. Mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea acestei Ordonanţe. Vom găsi calea legală, ca să nu intre în vigoare această Ordonanţă, a spus Sorin Grindeanu.
 Acesta a adăugat că va demara consultări cu toate partidele politice, urmând ca prevederile rezultate să fie trimise Parlamentului.
E nevoie de a avea totuşi o concordanţă între ceea ce înseamnă deciziile CCR şi cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celalalte partide. Plecând de la forma de acum, excluzând acel prag de 200.000 de lei, intens discutat, în cel mai scurt timp, să trimit un proiect de lege spre Parlament, pentru punerea în concordanţă a deciziilor Curţii Constutuţionale cu cadrul legal. Ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele – a mai afirmat Sorin Grindeanu.
 Anunțul inițial privind abrogarea Ordonanței 13 a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.
Am luat această decizie – să retragem ordonanţa, să o abrogăm, că nu are niciun fel de dedicaţie pentru cineva şi ca oamenii să înţeleagă în final că nu acesta a fost scopul nostru de a ne apăra cumva de justiţie. (…) Nu e vorba de a ceda în faţa unui adversar, ci de a avea înţelepciunea de a ne gândi la interesul ţării, la interesul major al României. Şi tocmai pentru că această ordonanţă nu are niciun fel de ascunzişuri, niciun fel de dedicaţie specială, de ce sa nu arătăm că putem să o retragem pentru că nu avem nici un fel de interes personal, a anunţat Tăriceanu, la România TV, citat de Agerpres.

Anunțul a fost făcut în timp ce aproape 100.000 de oameni protestau în fața Palatului Victoria.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE