Home Sport Halep este în topul celor mai bine plătite sportive din întreaga lume!...

simona halep
Sursa Foto: Facebook

Revista Forbes a întocmit clasamentul celor mai bine plătite sportive din întreaga lume! Topul este dominat de sportivele din lumea tenisului, iar printre ele se află şi Simona Halep. Constănţeanca a reuşit să adune, între 1 iunie 2014 și 1 iunie 2015,  suma de 6,8 milioane de dolari din premiile obţinute la competiţiile la care a participat.

Astfel, Simona Halep ocupă locul 7 în topul realizat de Forbes. În fruntea clasamentului se află, din nou, Maria Sharapova. Rusoaica rămâne sportiva cu cele mai mari venituri din întreaga lume, pentru al 11-lea an consecutiv.

În tenis, ultima mare reuşită pentru Sharapova este finala Roland Garros, de anul trecut, când a reuşit să o înfrângă pe Simona Halep. La 28 de ani, sportiva strânge cei mai mulţi bani nu doar din competiţii, ci şi din sponsorizări, din contracte de publicitate şi, de altfel, are şi mai multe firme. Astfel, câştigul său total s-a ridicat la 29,7 milioane dolari.

Deşi e prima în clasamentul WTA, în topul finanţelor americanca Serena Williams se află pe doi, cu 24,6 milioane dolari.  Pe poziția a treia o găsim pe daneza Caroline Wozniaki, cu 14,3 milioane dolari.

Singurele prezențe din afara tenisului în Top 10 Forbes sunt cele ale pilotului de curse Danica Patrick (poziția a 4-a), campioanei de arte marțiale mixte Ronda Rousey (locul 8) și jucătoarei de golf Stacy Lewis (locul 9).

Sumele câştigate de vedetele feminine ale sportului mondial sunt mult mai mici decât cele încasate de către bărbaţi.

Topul masculin este în continuare dominat de boxerul american Floyd Mayweather, care a încasat 300 milioane de dolari pe parcursul ultimului an, urmat de învinsul său din “meciul secolului”, disputat pe 2 mai la Las Vegas, filipinezul Manny Pacquiao, cu 160 milioane dolari, și fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, cu 79,6 milioane doliari.

Iată cum se prezintă clasamentul celor mai bine plătite sportive din lume stabilit de Forbes:

1. Maria Șarapova (Rusia/tenis) 29,7 milioane dolari
2. Serena Williams (SUA/tenis) 24,6 milioane
3. Caroline Wozniacki (Danemarca/tenis) 14,3 milioane
4. Danica Patrick (SUA/automobilism) 13,9 milioane
5. Ana Ivanovic (Serbia/tenis) 8,3 milioane
6. Petra Kvitova (Cehia/tenis) 7,7 milioane
7. Simona Halep (România/tenis) 6,8 milioane
8. Ronda Rousey (SUA/arte marțiale mixte) 6,5 milioane
9. Stacey Lewis (SUA/golf) 6,4 milioane
10. Agnieszka Radwanska (Polonia/tenis) 6 milioane.

Sursa: AGERPRES

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE