Home Sport Halep la Madrid 2015, turneu cu dublă miză

Madrid 2015 este un turneu cu dublă miză pentru Simona Halep. Însă, înainte de start sunt emoții pentru ea. Ion Țiriac, cel care patronează turneul de la Madrid și cel mai apropiat suporter de Simona, a declarat la Dolce Sport că românca are probleme cu spatele. Ea vine după turneul de la Stuttgart, unde Țiriac a urmărit-o din tribune și spune că a jucat “încorsetată” aproape toate meciurile.

Vineri, 1 mai 2015, are loc tragerea la sorți pentru tabloul de la Madrid Open 2015. Anul trecut, Simona Halep a jucat acolo prima ei finală într-un turneu WTA Premier Mandatory. Simona va fi cap de serie numărul 2, după ce, în această săptămână, a urcat pe locul 2 mondial. Prima favorită este Serena Williams. Abia după tragererea la sorți vom afla în care jumătate de tablou se va regăsi Maria Sharapova, campioana en-titre de la Madrid.

Pentru Simona, capitala Spaniei are un farmec aparte. Este turneul unde a avut o evoluție formidabilă și care i-a dat încredere pentru Roland Garros. Turneul de la Madrid pune în joc premii de peste patru milioane de dolari și o mie de puncte WTA. În 2014, după ce a reușit să se califice în finală, Simona a câștigat 650 de puncte, pe care acum trebuie să le apere. Poziția ei în top WTA poate fi pusă în pericol dacă Sharapova va câștiga din nou turneul, iar ea nu va putea să reușească performanța de anul trecut.

Drumul Simonei Halep spre Roland Garros trece prin Madrid

Marea provocare a Simonei, nu doar pentru anul acesta, ci pentru întreaga ei carieră este câștigarea unui Grand Slem. Visul româncei este titlu de la Paris. Anul trecut, a fost aproape. A ajuns până în finală, dar a pierdut după un meci dramatic, în fața rusoaicei Maria Sharapova. Paris este și orașul ei preferat. Aici a câștigat titlu la junioare și este capitala unde se simte cel mai bine, a declarat Simona în mai multe rânduri.

Roland Garros este un turneu pe zgură. Ceea ce e cel mai important pentru Simona este să-și facă “încălzirea” până atunci, ca după 25 mai să o vedem în cea mai bună formă. Zgura este suprafața ei preferată de joc. În 2015, a început sezonul pe zgură în Stuttgart, dar testul va fi Madrid, tocmai de aceea este un turneu cu dublă miză. Până va ajunge la Paris, Simona mai poate participa la o competiție importantă. Turneul de la Roma, desfășurat tot pe zgură. Este important pentru șansele ei și faptul că celelalte două importante adversare – Serena Williams și Maria Sharapova – nu se simt la fel de bine pe zgură, preferă suprafețele rapide.

sursa foto: Facebook

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE