Home Politică Hans G. Klemm a depus jurământul ca ambasador al SUA la București....

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm, a depus jurământul prin care a intrat oficial în funcție. În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul Departamentului de Stat al SUA, a apreciat eforturile României de a combate fenomenul corupției, arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu.

Noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României în SUA

La ceremonie au participat și ambasadorul României în SUA, George Maior, și secretarul de stat John Kerry.

În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa, se mai arată în comunicatul Ambasadei României în SUA

Hans G. Klemm a fost confirmat de Senatul Statelor Unite în funcția de ambasador al SUA la București pe 6 august după ce fusese audiat de Comisia de Politică Externă pe 22 iulie.

Sunt recunoscător și încântat de onoarea pe care președintele Barack Obama și secretarul de stat John Kerry mi-au oferit-o. Dacă voi fi confirmat în funcție, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite și să protejez cetățenii americani, precum și să consolidez relațiile cu aliatul nostru excelent și cu partenerul nostru România“, a spus Klemm, în cadrul audierilor, citat de AGERPRES

Hans G. Klemm a fost nominalizat în funcția de ambasador al Statelor Unite în România la 24 martie.

Diplomat de carieră, absolvent al Universității Indiana și deținător al unei diplome de master la Universitatea Stanford, Hans G. Klemm este consilier al secretarului adjunct de stat pentru management în cadrul Departamentului de Stat, funcție pe care o deține începând din ianuarie 2015.

Anterior, în perioada 2012-2015, Klemm a fost prim-adjunct al asistentului secretarului de stat în Biroul pentru resurse umane al Departamentului de Stat, iar înainte de acest post a avut funcția de coordonator pentru statul de drept și respectarea legii la Ambasada SUA la Kabul, între anii 2010 și 2012.

În perioada 2007 — 2010, diplomatul american a fost ambasador în Timorul de Est, iar în 2006-2007 ministru-consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA la Tokyo. Între 2004 și 2006, ambasadorul Klemm a fost director și director-adjunct al Oficiului pentru dezvoltarea carierei în cadrul Biroului pentru Resurse Umane (al Departamentului de Stat).

Hans G. Klemm a fost, în perioada 2000-2001, director adjunct al Oficiului pentru UE și afaceri regionale al Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat, iar anterior a deținut în cadrul diplomației SUA poziții în Germania, Japonia, Coreea de Sud și Trinidad și Tobago.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE