Home Eveniment Haos după valul de accidente pe autostrăzi, din cauza poleiului. Autorităţile pasează...

accidente
Sursa Foto: IGSU via Facebook

Cel puţin 30 de maşini au fost implicate în accidente sau tamponări în lanţ, miercuri dimineaţă, pe autostrăzile Bucureşti – Piteşti şi Bucureşti – Constanţa, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Astfel, pe Autostrada A1,  la km. 11, a avut loc o tamponare în care au fost implicate 2 autovehicule și alte trei derapaje (lovire de glisiera metalica), iar la km. 36, au avut loc două derapaje (lovire de glisiera metalica).

Pe autostrada Bucureşti – Constanţa au avut loc de asemenea mai multe incidente. Astfel, la km. 20, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km. 21, sensul către Constanța, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, soldat cu 2 victime, la km 22, un autoturism a derapat în glisieră, fără victime, la km. 51, două autoturisme s-au tamponat, fără victime, la km. 58, trei autoturisme s-au tamponat, din accident rezultând o victimă, iar la km. 60, două autovehicule au fost implicate într-o tamponare, fără victime.

Cel mai grav accident a avut însă loc în jurul orei 07:30, la intersecţia dintre Autostrada A2 şi Centura Capitalei. Zece autoturisme au fost implicate într-o tamponare soldată cu patru victime, transportate la spital. 22 de persoane au fost evaluate medical, în total, de către cei de la SMURD.

Răniţii sunt în stare stabilă, neexistând elemente care să le pună viaţa în pericol, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.

Potrivit surselor citate, doi dintre pacienţi sunt internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni şi unul la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Un al patrulea pacient a fost externat, după ce a fost investigat la Spitalul Sfântul Pantelimon.

În aceeaşi zonă, pe sensul către Bucureşti, km 11+800, a avut loc o altă tamponare, între patru autoturisme, fără victime, se arată în comunicat.

Poliţiştii afirmă că poleiul, ceața, graba șoferilor spre destinație și nerespectarea prevederilor legale de către administratorii de drum au fost cauzele acestor accidente.

De altfel, la scurt timp după producerea carambolurilor, poliţiştii au anunţat că au aplicat 8 sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare totală de 30.875 de lei.

De cealaltă parte, CNAIR se bâlbâie. Compania de Drumuri a susţinut sus şi tare că pe acele tronsoane a fost împrăştiat material antiderapant. Totuşi, o comisie va verifica modul în care s-a intervenit, iar şefii companiei dau vina pe… meteorologi.

Menţionăm că nu a fost emisă nicio atenţionare de polei de către Administraţia Naţională de Meteorologie. În urma apelului lansat de Poliţia Rutieră, conform conducerii DRDP Bucureşti, s-a acţionat cu material antiderapant. În ceea ce priveşte panourile de informare VMS, atât cele de pe autostrada A2, cât şi cele de autostrada A1, afişau următorul mesaj: Adaptaţi viteza, circulaţi prudent! – se arată în comunicatul CNAIR.

Valul de accidente şi tamponări are loc la nici două săptămâni de la tragedia produsă din cauza ceţii pe Autostrada A2.

Patru oameni au murit și peste 60 au fost răniți pe 5 noiembrie, în urma unui accident care a avut loc pe sensul de mers spre Constanța, la kilometrul 67.

41 de persoane au ajuns la spitale din Călărași, Ialomița și București, iar alți 16 oameni au primit prim-ajutor, dar au refuzat internarea.

În total, 29 de mașini au fost implicate în acest carambol.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE