Home Ştirile zilei Haos în PSD pe tema Dragnea. Biroul Permanent respinge demisia acestuia

ponta
Sursa Foto: PSD

Biroul Permanent al PSD s-a opus demisiei lui Liviu Dragnea, a anunţat premierul Victor Ponta. Acesta a afirmat că soarta lui Dragnea va fi discutată miercuri, într-o şedinţă a Comitetului executiv al Partidului.

“Am avut o discuţie cu colegii mei din BPN. Absolut toţi au fost împotriva demisiei d-lui Dragnea şi atunci mergem miercuri şi ne întâlnim în forul mai mare, în Comitetul Executiv Naţional, să vedem exact ce avem de făcut, pentru că e o situaţie extrem de importantă. Suntem sancţionaţi tot PSD-ul pentru că l-am suspendat pe Băsescu şi pentru referendumul din 2012. Cei de la PNL, în stilul lor obişnuit, s-au fofilat şi nu mai ştiu nimic de Băsescu şi de Referendumul 2012 şi vreau să discutăm cu toţii ce măsuri avem de luat”, a afirmat Ponta

Dimineaţă, la sosirea la sediul PSD, Liviu Dragnea a lăsat să se înţeleagă că ar putea conduce partidul şi fără funcţii oficiale.

“Pentru mine demnitatea e mai importantă decât orice funcție. Poți și ca membru simplu să ajuți partidul, dacă ai oarecare experiență” a spus azi Dragnea.

În ultimele zile, mai mulţi membri marcanţi ai partidului au făcut scut în jurul său şi i-au cerut să nu îşi dea demisia.

În urmă cu trei zile,  fostul vicepremier a fost găsit vinovat, după trei ani de cercetări şi judecată, în dosarul Referendumului. El a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare şi a primit un termen de încercare de trei ani, timp în care dacă va mai fi găsit vinovat pentru o altă infracţiune, pedeapsa devine executorie. După condamnare acesta a anunţat că va pleca din Guvern, renunţând la portofoliul său de la Ministerul Dezoltării şi la funcţia de conducere din partid. Însă, rămâne deputat în Parlamentul României.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE