Home Economic Hoții de cărbune primeau coloană oficială de la Poliţie

Polițiștii fac joi 23 de percheziții în orașele Turceni și Rovinari, unde mai multe persoane sunt suspectate de furt de cărbune din Complexul Energetic Oltenia.

De asemenea, 13 polițiștii sunt suspectați că ar fi primit mită pentru a permite transportul cărbunelui sustras. Agenţii ar fi fost filaţi luni la rând, în timp ce îi sprijineau pe hoţii de cărbune.

Cărbunele scos din Complexul Energetic Oltenia ar fi fost transportat și comercializat în județele Dolj, Gorj și Mehedinți.

Hoţii de cărbune ar fi făcut transporturi “securizate”. Drumul lor era ca la o coloană oficială, monitorizat și păzit chiar de agenți de poliție din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni, de la Poliţia Oraşului Rovinari şi la posturile de poliţie aflate pe traseul lor.

Polițiștii primeau bani pentru a se asigura că transportul nu întâlnește probleme pe ruta de transport.

La audieri vor fi aduse 28 de persoane, între care 13 poliţişti acuzaţi de luare de mită, 10 suspecţi de furt calificat şi cinci persoane bănuite de dare de mită.

Circa 100 de poliţişti din cadrul IPJ Gorj au efectuat joi dimineaţa peste percheziţii şi controale la societăţi comerciale pentru destructurarea unei grupări specializate în furt, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lucian Stroe.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Direcţia GeneralĂ Anticorupţie (DGA), citat de AGERPRES, lucrătorii de poliţie judiciară, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, au pus în executare joi dimineaţa 23 de percheziţii emise de către Tribunalul Bucureşti la domiciliile suspecţilor şi la locurile de muncă ale acestora, respectiv Poliţia Oraşului Turceni şi Poliţia Oraşului Rovinari.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE