Home Economic IKEA recheamă un produs foarte bine vândut în România

IKEA
Sursa Foto: IKEA

Compania IKEA retrage de pe piaţă barierele de siguranţă Patrull şi invită clienţii care le-au cumpărat să înceteze să le mai folosească şi să le aducă în magazinul IKEA din Bucureşti, unde vor primi înapoi suma integrală plătită, arată un comunicat al retailerului, citat de Agerpres.

Compania IKEA a primit sesizări în legătură cu barierele Patrull care se pot deschide pe neaşteptate şi pot permite căderea copiilor pe scări.

Deşi au trecut testele pentru standardele în vigoare, în urma unei investigaţii realizate de un laborator extern, s-a observat că sistemul de închidere al barierelor de siguranţă nu funcţionează întotdeauna corect şi poate fi riscant pentru copiii mici.

Potrivit rezultatelor acestei investigaţii, odată ce bariera a fost deschisă, există situaţii în care mecanismul de fixare nu revine la poziţia corectă de închidere. Astfel, produsul nu-şi mai îndeplineşte rolul de protecţie şi poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui să le prevină.

În compania IKEA avem toleranţă zero faţă de problemele care pot afecta siguranţa copiilor. Ne dorim să oferim produse sigure şi sănătoase, mai ales când vine vorba despre copii, care sunt cei mai importanţi oameni din lume. De fiecare dată când primim un indiciu legat de un posibil risc de siguranţă legat de un produs, luăm măsuri. Nu putem accepta posibilitatea de accidentare în timpul jocului şi, ca măsură imediată de precauţie, retragem barierele de siguranţă PATRULL, declară Maria Thorn, Acting Business Area Manager at Children´s IKEA.

Numărul total al barierelor de siguranţă şi extensiilor Patrull care s-au vândut în magazinele IKEA din lume este de aproximativ 2.879.500 de bucăţi. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 10.073 de bariere de siguranţă Patrull, fără a primi nicio sesizare cu privire la acest produs.

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găseşte la vânzare în magazinul IKEA din Bucureşti.

Clienţii care au cumpărat barierele de siguranţă Patrull sunt invitaţi, începând chiar de astăzi, 23 iunie, la departamentul Relaţii Clienţi din magazin pentru a returna produsul şi pentru a primi înapoi suma integrală. Dovada plăţii (bonul) nu este necesară, scrie Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE