Home Politică Iliescu, despre condamnarea lui Dragnea: O decizie stupidă

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri că este un moment delicat în ceea ce priveşte condamnarea lui Dragnea și demisia acestuia. Fostul preşedinte al României este convins că decizia liderului PSD de a renunța a funcția lui din partid are un temei serios. Mai mult decât atât, Ion Iliescu a spus că lui Dragnea nu i se pot reproşa foarte multe lucruri şi că el a făcut ceea ce trebuia să facă un lider de partid în orice competiţie electorală şi anume de a mobiliza electoratul.

“E un moment delicat pentru el şi decizia lui de a se retrage are un temei. Eu nu cred că i se pot reproşa foarte multe. De ce există partide şi care este rolul şi viziunea partidului în orice competiţie electorală? Să mobilizezi electoratul, ce a făcut el. Ca reprezentant şi lider al partidului a militat pentru a mobiliza electoratul la referendumul respectiv. I se poate reproşa aşa ceva unui lider politic? Asta e stupizenia acestei decizii”, a afirmat Iliescu, după ceremonia dedicată aniversării a 25 de ani de la primele alegeri libere, organizată la Palatul Parlamentului, conform AGERPRES.

Întrebat dacă dosarul lui Liviu Dragnea a fost unul politic, Ion Iliescu a spus că nu vrea să comenteze.

“Nu vreau să dau caracterizări, dar eu cred că este stupid să dezaprobi un lider politic că militează pentru mobilizarea electoratului. Nu vreau să intru în aceste detalii, care sunt motivaţiile, dar altminteri pentru lume aşa a apărut, că este condamnat pentru că a militat pentru mobilizare”, a mai spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu este preşedintele de onoare al partidului PSD după cele două mandate de preşedinte al României.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE