Home Social Imaginea bunului-simţ în România. Un doctor de geniu, în călătoria sa obişnuită...

Sursa Foto: Marilena Stancu via Academia Catavencu/Facebook

O fotografie postată pe Facebook de Academia Caţavencu a declanşat o reacţie rapidă în rândul internauţilor. Imaginea cu profesorul doctor neurochirurg Leon Dănăilă, în timpul călătoriei sale, banale şi obişnuite, cu metroul, a fost distribuită intens.

Doar în primele trei ore, peste 27.000 de oameni au preluat-o şi au postat-o în cronologia proprie. Asta înseamnă aproape 8 persoane în fiecare secundă. Iar numărul celor care au apreciat-o a fost dublu.

Răspunsul profesorului doctor Leon Dănăilă după ce a fost fotografiat în metrou, iar imaginea a devenit virală

Imaginea care a impresionat este una a bunului-simţ. Un român de geniu care nu se făleşte cu averi, deşi ar fi putut avea lumea întreagă la picioare. Cea mai mare bucurie a profesorului este în continuare să salveze vieţi.

Iată descrierea făcută pe Facebook de Academia Caţavencu, fotografiei realizate de Marilena Stancu:

“Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu, salvatorul a mii de vieți omenești, venind de la serviciu într-o zi de marți, aprilie 2016. Omul acesta ar fi putut pleca în alte țări, unde ar fi fost plătit în aur. Ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină ultimul răcnet. Ar fi putut avea ceea ce un doctor din România nu poate nici măcar visa. Dar a preferat să rămână aici. Și să salveze români. Asta înseamnă patriotism: să fii un român normal într-o Românie anormală. Dacă fotografia asta înseamnă ceva pentru voi, dați-o mai departe. Dacă nu, nu” – este comentariul care a însoţi imaginea cu profesorul doctor.

reteaua de stiri medicul neurochirurg leon danaila la metrou

Sursă foto: Marilena Stancu via Academia Caţavencu/Facebook

La 82 de ani, Leon Dănăilă se declară cel mai sărac medic din lume, iar pentru a tipări o carte a vrut să-şi vândă casa, scriu jurnaliştii de la Gândul.info, care au realizat un interviu cu  renumitul doctor.

Medicul a realizat zeci de mii de operaţii de creier, a revoluţionat lumea medicală şi este de o modestie ieşită din comun. La cabinetul său de la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, lucrează în continuare începând cu ora şase dimineaţa şi preia cazurile dintre cele mai complicate. De-a lungul anilor, doctorul de geniu a primit numeroase oferte de lucru în străinătate, dar a refuzat să plece. În interviul pentru Gândul a declarat că, dacă ar fi să ia viaţa de la capăt, tot bolnavilor din România şi-ar dedica viaţa.

Citeşte şi: Mărturisirea doctorului Dănăilă. Nu a căutat averi, dar a tânjit în tăcere după o maşină cu şofer

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE