Home Social Impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite, mărit cu 500% de la 1...

Comisia pentru buget-finanţe din Camerei Deputaţilor a avizat favorabil cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele convenite de partide și de Ministerul de Finanțe. Amendamentele prevăd reducerea TVA la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 și la 19% în 2017.

De asemenea, taxele pe construcții speciale și supraaciza la carburanți vor fi amânate tot pentru data de 1 ianuarie 2017.

În schimb, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Manolescu a cerut reintroducerea în Codul fiscal a unei prevederi care vizează majorarea impozitului pe clădiri și pe teren cu 500%. Acesta s-ar aplica doar pentru clădirile și terenurile situate în intravilan sau neîngrijite.

Majorarea de cinci ori a impozitului a fost votată în unanimitate de membrii Comisiei.

Totuși, măsurile de reducere a taxelor amânate prin noul Cod Fiscal pentru 1 ianuarie 2017 pot fi puse în practică mai devreme de data respectivă, dacă se demonstrează cu cifre că sunt sustenabile, a anunțat premierul Victor Ponta, în ședința de Guvern de miercuri.

“20% cât am propus noi, mă bucur că a rămas 20% (cota de TVA – n.r.), toate prevederile, aşa cum au fost lucrate de Ministerul de Finanţe şi de Guvern. Acele măsuri care nu au fost scoase din Cod, ci amânate, pe măsură ce dovedim cu cifre că sunt sustenabile putem să le punem în practică chiar mai devreme de 1 ianuarie 2017. Mă refer la plafonarea la 5 salarii a contribuţiei la CASS, mă refer la taxa pe construcţii, impozitul pe dividende…”, a menţionat Ponta în şedinţa de Guvern.

Joi, în plenul Parlamentului, se va da un vot final și apoi Codul Fiscal va ajunge la Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE