Home Extern În statul american Georgia va fi executată prima femeie după 70 de...

Kelly Renee Gissendaner, condamnată la moarte în statul american Georgia, va fi executată pe 29 septembrie. Va fi prima execuție a unei femei din ultimii 70 de ani, din acest stat.

Femeia, în vârstă de 46 de ani și mamă a trei copii, a fost condamnată la pedeapsa capitală după ce și-a ucis soțul, Doug Gissendaner, printr-un plan pus la cale împreună cu amantul ei, Gregory Bruce Owen. Crima a vut loc în anul 1997.

Ciudat este că, deși amantul femeii este autorul fizic al crimei, acesta a primit doar o condamnare pe viață. Argumentul magistraților americani este că Owen a depus mărturie împotriva femeii în timpul procesului, relatează AGERPRES.

Kelly Renee Gissendaner va fi executată prin injecție letală, iar sentința a fost amânată pentru finele lunii septembrie, după ce în luna martie, data inițială a execuției, autoritățile au descoperit o problemă privind compusul chimic folosit.

Potrivit legii americane, un condamnat la moarte are dreptul la o ultimă masă şi poate să comande orice dorește. În luna martie, cu câteva zile înainte de execuție, fără să știe că sentința va fi amânată, Kelly Gissendaner a făcut o comandă pe cinste.

În acest moment, Kelly Renee Gissendaner se află în închisoarea de stat Arrendale și este singura femeie din cei 84 de condamnați la moarte în statul Georgia.

Ea va deveni a 16-a femeie executată în Statele Unite din 1976, de când pedeapsa capitală a fost reintrodusă. Însă, va fi prima femeie executată în Georgia din anul 1945 până în prezent.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE