Home Extern Încă două persoane, suspectate de legături cu atacurile de la Paris, au...

Sursa Foto: tvcnews.tv

Încă două persoane au fost reținute la Bruxelles și la Verviers, în cadrul anchetei belgiene privind atentatele din 13 noiembrie de la Paris.

Potrivit Parchetului Federal belgian, cei doi arestați sunt frați, iar unul are calitatea de suspect, în timp ce celălalt este martor.

Până în prezent, cinci suspecți au fost inculpați și plasați în detenție provizorie în Belgia în cadrul anchetei privind atentatele de la 13 noiembrie care s-au soldat cu 130 de morți la Paris.

Doi suspecți originari din cartierul bruxellez Molenbeek, Salah Abdeslam și Mohamed Abrini, sunt în continuare căutați.

Între timp, despre cei doi au apărut informații că figurau pe o listă 85 de persoane așa numite radicalizate și cu potențial periculos transmisă de serviciile de informații belgiene autorităților din districtul Molenbeek.

Potrivit unor surse judiciare belgiene, pe aceeași listă, făcută cu mult înainte de atentatele de la Paris, se aflau alți doi jihadiști care au participat la atacurile din Franța.

Este vorba de presupusul organizator al atacurilor din 13 noiembrie, belgianul de origine marocană Abdelhamid Abaaoud, ucis în asaltul poliției franceze asupra unui apartament în Saint-Denis, și Brahim Abdeslam, fratele lui Salah, un francez de 31 de ani, rezident în Belgia, care s-a aruncat în aer la Paris.

Întreaga Belgie este în acest moment sub alertă teroristă de nivel 3, după ce autoritățile au decis joi seara să reducă și gradul maxim sub care era Bruxelles-ul.

La o săptămână de la atacurile de la Paris comise pe 13 noiembrie de militanți ai grupării jihadiste Statul Islamic și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, capitala belgiană a fost plasată sub nivelul 4 de alertă antiteroristă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE