Home Social Încă un caz de agresiune sexuală. Cum au reacționat oamenii legii

Sursa Foto: Ziaruldeiasi.ro

Un recidivist din județul  Neamț a fost arestat preventiv pentru agresiune sexuală după ce a luat o minoră de pe stradă a dus-o acasă la el și a vrut să o violeze.

Totul s-a întâmplat în orașul Târgu Neamț în seara zilei de 28 iulie atunci când agresorul a răpit-o pe fetiță chiar din faţa blocului în care locuieşte. Copila se afla la joacă şi a crezut în vorbele individului care a convins-o să meargă “să-i arate ceva” într-o locuinţă din apropiere.

Odată ajunşi la destinaţie, lucrurile au luat o altă întorsătură, iar individul a lovit-o pe fetiță, a strâns-o de gât şi i-a provocat leziuni în zona genitală în încercarea de a o viola. Abia atunci, minora a realizat că se află în pericol şi a avut inspiraţia salvatoare: a cerut un pahar cu apă.

Cât timp agresorul a lipsit din cameră, a reuşit să fugă, s-a dus glonţ acasă şi le-a povestit părinţilor ce i s-a întâmplat. Bărbatul a fost prrins la scurt timp într-o pădure de lângă oraș.

Noi am fost sesizaţi la ora 20,15 şi, imediat, au început activităţile pentru identificarea autorului, după semnalmentele furnizate de victimă. Pasul următor a fost acţiunea de căutare, la care au participat toţi lucrătorii din cadrul Poliţiei Târgu-Neamţ, plus jandarmii. La ora 23.30, bărbatul a fost prins în zona împădurită de lângă Staţiunea Băile Oglinzi. – a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ pentru Ceahlăul.

Și spre deosebire de avalanșa de cazuri în care tot mai mulți acuzați de viol se plimbă liberi pe stradă, de această dată autoritățile s-au mișcat repede: în 24 de ore, agresorul, Constantin Vasiliu, a fost arestat pentru 30 de zile.

Agresorul a mai fost condamnat în noiembrie 2012,  la 4 ani de închisoare, cu executare, pentru tâlhărie. Deşi a comis infracţiuni încă de pe vremea când era minor, Vasiliu a fost eliberat condiţionat, în ziua de 1 iulie 2015.

Acum este acuzat de agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE