Home Politică Începe lupta pentru șefia PSD. Cine intră în cursă

Sursa Foto: nasul.tv

Congresul extraordinar al PSD ar avea loc pe 18 octombrie şi nu pe 11 octombrie aşa cum s-a propus iniţial, a decis luni Comitetul Executiv Naţional al partidului, potrivit unor surse social-democrate.

Însă cu aproape o lună  înainte de Congresul extraordinar al PSD în care se va alege conducerea partidului au început să apară și primele intenții pentru candidatura la șefia social democraților.

Unul dintre cei care au confirmat ca vor candida pentru funcția de președinte al PSD, a fost senatorul Daniel Savu.

Am primit de la Prahova mandatul colegilor mei să mă înscriu. M-am înscris deja, rămân ferm pe poziţie. Am renunţat să mai candidez la funcţia de preşedinte la Prahova pentru acest obiectiv naţional mult mai important, a spus Savu, care şi-a depus candidatura la Comitetul Executiv Naţional, organizat luni la Palatul Parlamentului.

Savu a adăugat că a vorbit cu foarte mulţi colegi din ţară şi a primit asigurări că este susţinut, mai ales după ce şi-a depus candidatura la funcţia de primar al oraşului Ploieşti.

Consider că funcţia de preşedinte al partidului şi cea de primar la Ploieşti nu sunt incompatibile, una este o funcţie administrativă şi una este o funcţie politică importantă pentru echilibrul unui partid, a explicat senatorul, citat de AGERPRES

Tot pentru președinția PSD se va bate și senatorul Șerban Nicolae, însă ambele candidaturi au fost ironizate de Liviu Dragnea, cotat cu cele mai mari șanse în această luptă.

Este foarte bine, inseamnă că PSD este un partid viu. Şi din câte am auzit sunt contracandidati chiar cu greutate şi anvergură, cu şanse mari, a declarat Liviu Dragnea

Deocamdată însă, candidatura lui Liviu Dragnea nu este oficială, acesta fiind așteptat să facă un anunț după Comitetul Executiv Naţional care se desfășoară luni la Palatul Parlamentului.

Voi cântări, luni, după Comitetul Executiv, dacă se stabileşte şi data congresului, voi anunţa dacă voi candida pentru o funcţie în conducerea partidului, a declarat șeful interimar al PSD, săptămâna trecută

Tot atunci, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat organizarea unui congres al partidului pe 11 octombrie. Dragnea a arătat că graba pentru alegerea oficială a unui şef al partidului a venit ca urmare a cererilor organizaţiilor din teritoriu.

Am hotărât ca luni să convocăm Comitetul Executiv Naţional, iar propunerea filialelor judeţene este ca Congresul extraordinar să aibă loc pe 11 octombrie, a declarat Dragnea

Liviu Dragnea a devenit președinte interimar al PSD pe 22 iulie după ce a fost votat de 65 de membri ai Comitetului Executiv al PSD, în detrimentul Rovanei Plumb, care a obșinut doar 18 voturi.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE