Home Extern Incident extrem de grav: Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împuşcat în...

împuşcat
Sursa Foto: captură CNN Turk

Ambasadorul rus la Ankara a fost împuşcat mortal, în urma unui atac armat care a avut loc în timp ce diplomatul participa la o expoziţie de fotografie, anunţă CNN Turk.

Întregul incident a fost surprins de echipele de filmare care se aflau la evenimentul artistic.

Vă avertizăm, imaginile sunt extrem de dure şi vă pot afecta emoţional.

Bărbatul a tras chiar în momentul în care Andrey Karlov se pregătea să susţină un discurs, la evenimentul denumit “Rusia văzută prin ochii turcilor”.

După ce a deschis focul, atacatorul a strigat “Allah e mare! Nu uitaţi de Siria, nu uitaţi de Alep! Până când noi suntem în siguranţă, nici voi nu vă veţi simţi în siguranţă. Toţi cei care împărtăşesc această opresiune şi tortură vor plăti pentru ea. Doar mort voi ieși de aici!

Forţele de ordine au ajuns în scurt timp la faţa locului şi l-au ucis pe bărbatul înarmat, în urma unui schimb de focuri.

Ulterior, anchetatorii au aflat identitatea acestuia: Mevlüt Mert Altıntaş, un tânăr de 22 de ani, polițist, care făcea parte din trupele antirevoltă din Ankara.

El ar fi intrat în sala în care avea loc expoziția folosindu-se de legitimația sa de poliţist, deși nu se afla în misiune.

Andrey Karlov ocupa funcţia de ambasador al Rusiei în Turcia din 2013, iar înainte fusese șef al reprezentanței -diplomatice a Moscovei în Coreea de Nord.

Presa internațională relatează că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a sunat pe Vladimir Putin, pentru a-l informa despre atac, au anunțat oficiali ai președinției turce.

Rusia a calificat uciderea ambasadorului său drept atac terorist şi a anunţat că va cere de urgenţă discutarea situaţiei la Consiliul de Securitate al ONU.

Oficialii Departamentului de Stat american au condamnat atentatul, prin vocea purtătorului de cuvânt John Kirby.

“Condamnăm acest act de violenţă, oricare ar fi motivul. Gândurile noastre se îndreaptă către victime şi familiile lor”, a scris Kirby pe Twitter.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE