Home Eveniment VIDEO Lupte de stradă în fața Guvernului României. Jandarmi și protestatari, răniți...

Piața Victoriei din București s-a transformat, miercuri seară, într-un câmp de luptă între jandarmi și mai multe persoane extrem de violente, care au aruncat cu pietre, petarde și fumigene către forțele de ordine, la finalul protestului de amploare față de modificările aduse de Guvern actelor normative privind justiția.

Doi jandarmi și doi protestatari au fost răniți și au ajuns la Spitalul Floreasca, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, în direct la Antena 3.

Alți membri ai forțelor de ordine au suferit lovituri mai ușoare și au putut reveni în dispozitiv după ce au primit primele îngrijiri, a declarat și ministrul de Interne, Carmen Dan.

Cel puțin șase persoane au fost reținute, potrivit unor surse din cadrul forțelor de ordine.

Cei care au atacat forțele de ordine sunt membri ai galeriilor echipelor de fotbal din Capitală, iar pe rețelele de socializare, protestatarii scriu că ar fi vorba despre ultrași dinamoviști.

Atacatorii, care erau mascați cu fulare și căciuli, au venit înarmați cu bâte și pietre, potrivit televiziunilor de știri.

Jandarmii au fost atacați de asemenea cu sticle și pietre smulse din pavaj.

Atacatorii au dat foc unor materiale publicitare în zona Calea Victoriei, la intrarea în Piața Victoriei.

La rândul lor, jandarmii au folosit gaze lacrimogene și au intervenit în forță pentru dispersarea suporterilor violenți.

Ceilalți protestatari, care manifestau pașnic, s-au îndepărtat de grupurile de persoane agresive, iar ulterior au părăsit Piața Victoriei.

În jurul orei 00:00, jandarmii au evacuat ultimele grupuri din Piața Victoriei.

Jandarmeria Română a lansat un apel la adresa protestatarilor de bună credință să se îndepărteze cât pot de mult de grupurile de agitatori.

Rugăm cetățenii care manifestă paşnic să se distanțeze de grupurile de persoane care folosesc materiale pirotehnice şi aruncă cu obiecte contondente în direcția jandarmilor. Nu îngreunați intervenția forțelor de ordine pentru restabilirea ordinii publice! – a scris Jandarmeria pe Facebook.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE