Home Politică Înregistrarea care ar putea rupe PNL. Scandal politic uriaş

Sursa Foto: PNL

O înregistrare apărută sâmbătă în presă atuncă în aer Partidul Naţional Liberal. Într-o şedinţă a vechiului PNL la Bistriţa, Teodor Atanasiu, senator și vicepreședinte al partidului, le spune colegilor că fostul PDL nu va primi premierul, aşa cum speră.

La discuţie ar fi participat şi Alina Gorghiu, co-președinte al noului PNL, precum şi Marian Petrache, secretar general al vechiului PNL, scrie stiripesurse.ro, care publică şi stenograma discuţiei.

Teodor Atanasiu : “Noi fără PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept chiar dacă în Bistrița e un puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat sediul (râsete), locația în care să funcționăm. Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! (râsete)

Cineva din sală: -Cu toate că nu prea e corect!

Teodor Atanasiu: Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost și va fi al nostru. Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i  cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu.…Îmi fac un bine dacă pleacă…Nu o sa plece, nu-s prosti. O sa conviețuim cu ei. Liderii lor o sa dispară rând pe rând!

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal a încercat, ulterior, să calmeze apele. Într-o postare pe Facebook, Ionuţ Stroe îi asigură pe foştii democrat-liberali că înţelegerea e încă valabilă.

“Nu comentăm discuţii private, glume sau afirmaţii scoase din context înregistrate pe ascuns. Nimeni din PNL nu asumă opinia exprimată în înregistrări. Am câştigat alegerile împreună, avem un premier desemnat faţă de care nu există niciun semn de întrebare, lucrăm la programul de guvernare şi planurile noastre sunt generate doar de aceste angajamente. Fuziunea e un proces mult prea important ca să se raporteze la păreri personale ale unora sau altora, orgolii, sau chestiuni individuale. Partidul funcţionează la toate nivelurile şi structurile organizatorice, iar acest lucru este cel mai important în momentul de faţă”, susţine Ionuţ Stroe.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE