Home Eveniment Inspector de la Finanțe, șpagă în carne de miel și sticle de...

perchezitii sinaia, AEP
Sursa Foto: Politia Romana

Un inspector de la Finanţe Publice Ilfov a fost reținut joi de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Gabriel Niculescu este acuzat că a primit 1.000 de euro, 3.200 de lei, o pulpă de miel și mai multe sticle de vin de la patronul unei firme. În schimb, inspectorul de la Finanțe îi promitea acestuia că îl va ajuta să-şi reactiveze o firmă declarată inactivă ca urmare a nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale.

“Niculescu i-a pretins omului de afaceri o sumă neprecizată pentru reactivarea firmei, indicându-i totodată locul în care urma să se întâlnească cu administratorul, respectiv o benzinărie din comuna Mogoşoaia. În aceeaşi zi, după aproximativ doua ore cei doi s-au întâlnit la locul convenit, prilej cu care Niculescu Gabriel a primit cu titlu de mită 300 de euro. Cu acelaşi prilej, inculpatul i-a mai solicitat o suma neprecizată, aratându-se nemulţumit de cuantumul celei remise iniţial. Conformându-se solicitării inspectorului fiscal, martorul denunţător a stabilit o noua întâlnire în ziua următoare, în aceeaşi staţie Peco, prilej cu care Niculescu Gabriel a mai primit cu titlu de mită 200 de euro”, se arată într-un comunicat DNA.

Câteva săptămâni mai târziu, inspectorul i-a cerut omului de afaceri încă 500 de euro pentru urgentarea reactivării societăţii. De această dată, angajatul finanțelor i-a prezentat afaceristului un proces verbal prin care se atesta efectuarea unui control de către organele fiscale la societate.

În martie, Gabriel Niculescu a mai cerut 1.000 de euro, motivând că o parte din aceşti bani trebuie să o dea altor funcţionari din cadrul AJFP Ilfov. Patronul a susținut de această dată că nu are banii și că poate să îi dea doar echivalentul în lei a sumei de 500 de euro.

Cu câteva zile înainte de Paște, afaceristul s-a prezentat la inspectorul de la Finanțe cu un miel sacrificat în valoare de 400 de lei, însă nu a fost suficient: Gabriel  Niculescu a cerut și 8 sticle de vin şi apă minerală, în valoare de 250 de lei.

Pe 20 aprilie, el a pretins omului de afaceri 1.000 de lei, pretinzând că trebuie să facă demersuri pe lângă șefi, pentru semnarea deciziei, însă a obținut doar 100 de lei.

“În cadrul unei întâlniri, joi, la sediul AJFP Ilfov, inculpatul, după ce a efectuat menţiunea în Registrul Unic de Control al societăţii (lucru pe care uitase sa-l realizeze), privind finalizarea controlului fiscal asupra societăţii omului de afaceri, i-a solicitat cu titlu de mită acestuia 1.000 de lei, un bax de apă minerala şi un bax de bere. În aceeaşi zi, administratorul societăţii s-a deplasat la domiciliul inspectorului, prilej cu care i-a remis acestuia băuturile solicitate, în valoare de 79 de lei, precum şi 1.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai spune în comunicatul DNA, citat de Agerpres.

Gabriel Niculescu va fi dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE