Home Social Inspectorii ANAF se apără de escroci pe Facebook

Inspectorii de la ANAF se tem că pot fi confundați cu infractorii care încearcă să îi păcălească pe plătitorii de taxe așa că au postat pe Facebook un set de indicații care să îi ajute pe români să nu cadă în plasa escrocilor.

Demersul ANAF vine după ce odată cu începerea derulării unui sondaj de opinie telefonic făcut de Fisc au apărut plângeri potrivit cărora românii primesc întrebări prin care li se solicită informații confidențiale. Doar că cei care cer aceste informații nu sunt inspectorii fiscali, ci escroci, arată ANAF, care a și făcut publice întrebările sondajului.

Sondajul efectuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor și rezultatelor campaniei media care se află în desfășurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de companie sunt următoarele:

a) În ce an a fost înființată compania dvs.?
b) Care este codul CAEN al companiei dvs.?
c) Care este numărul mediu de angajați în anul 2014?
d) Care este cifra de afaceri în anul 2014?
e) În ce JUDEȚ este sediul companiei/firmei dvs.?
f) În ce LOCALITATE este sediul companiei/firmei dvs.?
g) Ce tip de contribuabil sunteți? (mare, mijlociu, mic) – arată ANAF în postarea de pe Facebook

Partea interesantă este însă că ANAF poate găsi aceste documente în propria ogradă, pentru că ele se regăsesc în declaraţiile pe care le depun toate firmele la fisc. Iar pe cele pe care nu le are, le poate obţine cu un simplu click pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În același timp ANAF atrage atenția că nu se pun întrebări legate de conturile bancare, carduri sau de datoriile pe care cineva le poate avea la stat și îi roagă pe români să anunțe orice încercare de înșelăciune.

Întrucât asupra acestei situații există suspiciunea unei tentative de fraudă, vă rugăm să acordați o atenție deosebită în cazul în care primiți solicitări de natura celor de mai sus și vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate. – mai arată ANAF în postarea de pe Facebook

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE