Home Politică Întâlnire de gradul 0: Ponta și Iohannis, față în față la Cotroceni

Sursa Foto: presidency.ro

Premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis s-au întâlnit sâmbătă, la recepția organizată de Palatul Cotroceni cu ocazia zilei de 9 mai. Este prima discuție dintre cei doi după atacurile din ultimele 24 de ore. La recepție participă foștii șefi de stat Ion Iliescu și Emil Constantinescu, precum și reprezentanți ai mediului politic, economic, ai bisericii și oameni de cultură. Marele absent este Traian Băsescu, care a refuzat să ia parte la eveniment, deși a fost invitat.

În cadrul discursului său de la debutul ceremoniei, Klaus Iohannis a vorbit despre aderarea României la spațiul Schengen și la zona euro.

“România este o sursă de stabilitate și democrație într-o regiune complicată. După mai mult de 8 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, am pornit pe un drum ireversibil și am parcurs etape importante, dar procesul de integrare nu e incă finalizat. În scurt timp vom face pasi semnificativi pentru a deveni membri Schengen. Adoptarea monedei euro reprezintă cel mai important proiect de țară după aderarea la Uniunea Europeană”, a afirmat Iohannis.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE