Home Extern Întâlnire istorică la Vatican: Raul Castro l-a vizitat pe Papa Francisc

Sursa Foto: Vatican Radio - English Section via Facebook

Președintele cubanez, Raul Castro, s-a întâlnit duminică la Vatican cu Papa Francisc, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul dat în vederea apropierii istorice față de Statele Unite.

Raul Castro i-a spus Papei că se gândește să se întoarcă la Hristos, adăugând că a studiat la o școală religioasă.

Președintele comunist a ajuns la Vatican direct de la Moscova, acolo unde a participat la ceremoniile dedicate împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Papa Francisc îi va întoarce vizita în luna septembrie, când va merge la Havana, înainte de vizita prevăzută în Statele Unite, unde este așteptat de Barack Obama.

Fratele său mai mare, Fidel, a mers la Vatican în 1996, unde a fost primit de Ioan Paul al II-lea: vizită care a pregătit terenul pentru călătoria istorică a papei în Cuba doi ani mai târziu.

Vaticanul și Papa Francisc au jucat un rol important în restabilirea, în decembrie, a relațiilor diplomatice dintre Cuba și Statele Unite, după mai mult de 50 de ani de tensiuni.

Sfântul Scaun a dezvăluit o mediere personală a Suveranului Pontif, care le-a scris celor celor doi șefi de stat. De asemenea, Vaticanul a primit discret, în octombrie, delegații din cele două țări.

În schimb, într-o susținere fermă a bisericii locale, Vaticanul a solicitat liberalizarea regimului și eliberarea prizonierilor politici, de cele mai multe ori catolici angajați. De asemenea, a păstrat distanța față de opozanții cei mai vehemenți, cu sediul la Miami, care militau pentru răsturnarea prin forță a regimului marxist, scrie AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE